Tort Blackie cu ciocolată și fructe de pădure
Blat umed de ciocolată, cremă fină și aerată de ciocolată plus fructe de pădure, e visul împlinit pentru iubitorii de ciocolată, așa cum sunt și eu. Și dacă stau bine și mă gândesc, cred că as putea trăi fără multe altele, dar nu fără ciocolată.
Acest tort face parte din categoria “golirea cămării”, pentru că așa cum vă spuneam urmează să mă mut în casă nouă și nu vreau să car atâtea după mine, îs de-ajuns oalele, tigăile, farfuriile și toate ustensilele de Bucătărie ce le am.
O să vedeți de acum destul de multe prăjituri cu ciocolată, nu de alta, dar fără exagerare, cred că am peste vreo 20 de kilograme acum :)) Rămâneți alături penttu lista ingredientelor, modul de preparare și veți obține ceva divin, ceva ce merită savurat până la ultima bucățică!
Ingrediente
Pentru blat:
Pentru ganajul de ciocolată:
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm fundul unei tăvi rotunde pentru cuptor cu hârtie de copt.
Într-un bol amestecăm ingredinetele uscate și le dăm deoparte.
Batem ouăle cu un praf de sare pentru 1 minut, după care adăugăm treptat zahărul și batem până obținem o spumă consistentă și care lasă urme ușoare la suprafață.
Adăugăm pe rând uleiul, iaurtul și amestecăm ușor după fiecare, până la încorporare.
Încorporăm ingredinetele uscate, după care adăugăm treptat apa fierbinte.
Turnăm în tavă și coacem 35-40 de minute sau până trece testul scobitorii. Lăsăm blatul în tavă încă 10 minute după ce l-am scos din cuptor, după care îl scoatem pe un suport și îl lăsăm să se răcească la frigider pentru o oră.
În acest timp punem smântâna la înfierbântat și când ajunge în punctul de fierbere, adăugăm ciocolata și o lăsăm 2-3 minute. Omogenizăm și dăm deoparte până se răcește.
Batem crema cu ajutorul unui tel sau a unui robot de bucătărie cateva secunde până se spumează.
Cu ajutorul unui cuțit cu dinți tăiem cu atenție blatul în 2 părți, astfel încât partea de jos să fie dublă față de cea de sus.
Întindem o treime din cremă pe partea de jos a blatului după care punem murele și afinele. Pentru că blatul la coacere a făcut o “burtă” destul de măricică, am uns cu a doua treime de cremă partea mai bombată și am pus-o invers deasupra fructelor, astfel încât următorul blat să aibe aderență necesară și să compenseze înălțimea murelor. Dacă blatul crește uniform puteți face cum doriți.
Ungem ușor și în strat subțire partea superioară a tortului, iar cu restul de cremă ornăm tortul. Eu am mai avut și niște glazură de ciocolată și am turnat-o în mijlocul lui, dar și fără se poate. Puteți deasemeni să puneți toată crema deasupra, sau efectiv între straturi să nu puneți așa multă cremă și cu crema rămasă să-l îmbrăcați, puteți face totul după imaginație.
Dimensiune tavă, 22 cm diametru.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Ani
Arata intr-un maree fel.