Tort Bounty Coco Jumbo

( 5 out of 5 )
Loading...
Tort Bounty Coco Jumbo
 • -16 pServings+
 • 30 mTimp de preparare
 • 10 mTimp de gatire
 • 40 mGata in
Print Recipe

Tort Bounty Coco Jumbo

Tort Bounty Coco Jumbo este o delicioasă combinație între un desert clasic și un îndrăgit baton de ciocolată. Cu o bază umedă și bogată de biscuiți cu ciocolată, completată de un strat generos de umplutură lipicioasă de cocos îmbogățită cu lapte condensat, acest tort este un adevărat festin pentru iubitorii de ciocolată și cocos.

Tort Bounty Coco Jumbo

Baza de biscuiți cu ciocolată este preparată din biscuiți zdrobiți și amestecați cu ciocolată topită, care oferă o textură crocantă și o aromă intensă de ciocolată. Umplutura de cocos este realizată din fulgi de cocos, lapte condensat și vanilie, amestecate până când obțin o consistență lipicioasă și delicioasă.

Tort Bounty Coco Jumbo

Stratul generos de umplutură de cocos este întins uniform peste baza de biscuiți și lăsat să se întărească înainte de a fi acoperit cu un strat de ciocolată topită. Tortul este apoi refrigerat pentru a permite ciocolatei să se întărească, iar aromele să se armonizeze perfect.

Tort Bounty Coco Jumbo

Rezultatul final este un tort decadent, cu o combinație irezistibilă de arome de ciocolată și cocos, texturi crocante și lipicioase, care te va cuceri cu fiecare mușcătură. Este un desert perfect pentru ocazii speciale sau pentru a răsfăța papilele gustative ale celor dragi cu o delicatesă gourmet și rafinată.

Tort Bounty Coco Jumbo

Cum facem Tort Bounty Coco Jumbo

Ingrediente pentru bază de biscuiți cu cocos:

 • 50 g cacao
 • 600 g biscuiți digestivi
 • 70 g fulgi de cocos
 • 300 ml lapte
 • 200 g ciocolată cu lapte de bună calitate

Ingrediente pentru umplutură de cocos:

 • 800 g lapte condensat îndulcit pentru prăjituri
 • 400 g fulgi de cocos
 • 150 g unt
 • 80 g miere
 • Un praf de sare

Mod de preparare pentru bază de biscuiți:

Într-o crăticioară înfierbântăm laptele și adăugăm ciocolata în el. Lăsăm 2-3 minute după care amestecăm energic să se topească. Dăm deoparte.

Tort Bounty Coco Jumbo

Măcinam biscuiții într-un robot de bucătărie până obținem consistența nisipului.

Adăugăm cocosul și cacaua, amestecăm atât cat să se uniformizeze compoziția.

Tort Bounty Coco Jumbo

Turnăm amestecul de lapte peste ingredientele uscate și amestecăm cu o spatulă de silicon până obținem o compoziție omogenă și ușor fărâmicioasă. Nu mai puneți nimic, este ok așa.

Tort Bounty Coco Jumbo

Împărțim compoziția în 2 părți a 280 de g fiecare plus una de 660 de g.

Între 2 foi de hârtie întindem câte o foaie cu diametrul de 22 cm.

Cealaltă parte o întinde dreptunghiuri de cu o grosime de 5 mm și 6,5 cm lățime, iar în lungime pe cat ne iese, în funcție de foaie de copt.

Tort Bounty Coco Jumbo

Tapetăm fundul unei tăvi detașabile de 22 cm cu  tot cu hârtia de copt pe care am întins una dintre foi. Tapetăm și marginile cu dreptunghiurile obținute până închidem forma. Tăiați bucăți de 8-10 cm și tapetați marginile, una după cealaltă lipind bine între ele prin presare cu dosul unui linguri. Dăm la rece.
Din păcate la acest pas am uitat să fac fotografie, dar sper că am explicat suficient de bine. 

Mod de preparare pentru crema de cocos:

Într-un castron punem laptele condensat, miere și untul topit. Amestecăm energic cu o spatulă de silicon până compoziția devine omogenă.

Tort Bounty Coco Jumbo

Asamblare:

Turnăm compoziția de cocos în bază de biscuiți, nivelăm și punem cealaltă foaie de biscuiți peste. Mare atenție, aici puteți răsturna efectiv foaia de copt cu tot cu cea de biscuiți sau transferată pe o placă ușor unsă cu puțin ulei. Iar cu ajutorul unei spatule lungi trecem ușor pe sub foaia de biscuiți trăgând-o peste umplutură.

Tort Bounty Coco Jumbo

Nivelăm cu sosul unei linguri și dăm la rece pentru minim 12 ore după care îndepărtăm inelul cu ajutorul unui prosop înmuiat în apă fierbinte sau cu o lampă cu gaz trecând cu flacăra pe marginea inelului. 

Se decorează cu Nutella, crema de ciocolată și batoane bonuri sau după imaginație. Spor la treabă și poftă bună!

Tort Bounty Coco Jumbo

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password