Azi facem cel mai delicios tort care îmbină două deserturi renumite și spectaculoase, Tort brownie cu cremă brigadeiro 😍😍😍
Spectaculos, puțin spun și nu cred să găsesc cuvinte pentru a descrie acest tort, însă va trebui să mă credeți pe cuvânt până vă veți apuca și dumneavoastră de el. Blaturi umede de cacao, cremă de dulceață de lapte. Ce să mai vrei de la un desert?
Deși pare foarte complicat mu este absolut deloc, ba chiar mult mai ușor decât alte prăjituri și creme care riscăm să le tăiem sau să nu ne iasă.
Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor și a modului de preparare pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru cremele cu dulceața de lapte:
Ingrediente pentru îmbrăcat și ornat
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Tapetăm fundul a două tăvi dreptunghiulare cu 22/30 de cm cu hârtie de copt.
Punem într-un castron toate ingredientele uscate (făina, cacaua, zahărul, bicarbonatul de sodiu, sarea)
Într-un alt castron punem toate ingredientele umede (iaurtul, extractul de vanilie, ouăle, uleiul, untul topit) și amestecăm până obținem o compoziție omogenă.
Turnăm compoziția umedă peste cea uscată și amestecăm energic până obținem o compoziție omogenă.
Adăugăm apa fierbinte și continuăm să amestecăm până se încorporează complet.
Turnăm în tăvi și dăm la cuptor pentru 12-14 de minute sau până trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor și lăsăm încă 10 minute în tăvile în care s-au copt după care transferăm pe un grătar și lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru cremele brigadeiro cu lapte condensat:
Punem 2 conserve de lapte condensat împreună cu 100 de g de unt, laptele praf și omogenizăm.
Punem la foc mic amestecând încontinuu până se leagă bine și lasă urme ușoare asemeni unei dantele. Lăsăm să se răcească și să ajungă la temperatura camerei. Mare atenție dacă nu amestecați încontinuu riscați să se prindă.
Punem celalalte 2 conserve împreună cu cacaua, untul rămas si omogenizăm.
Punem la foc mic amestecând încontinuu până se leagă bine și lasă urme ușoare asemeni unei dantele. Lăsăm să se răcească și să ajungă la temperatura camerei. Mare atenție dacă nu amestecați încontinuu riscați să se prindă.
Mod de preparare pentru îmbrăcat și ornat tortul:
Batem untul până se spumează, adăugăm treptat jumătate din crema de ciocolată și mixăm până obținem o cremă fină și aerată. Nu bateți mai mult decât este nevoie pentru că riscați să se taie.
Asamblare:
Tăiem blaturile în două părți egale, pe lung sau pe lat, depinde de cum doriți să iasă.
Punem un blat, jumătate din crema de lapte.
Al doilea blat, jumătate din crema de ciocolată, al treilea blat, cealaltă jumătate de crema de lapte.
Ultimul blat si îmbrăcăm rapid cu crema obținută mai devreme. Ornăm după bunul plac și dăm la rece pentru minim 6 ore sau peste noapte. Se taie cu un cuțit bine ascuțit cu lama subțire și înmuiat într-un bol cu apă fierbinte.
Spor la treabă și să vă fie de folos!!!