Cea mai bun și mai gustos Tort de biscuiți cu cremă de cocos și glazură de cacao, fără zahăr adăugat. Un deliciu din cele mai simple și mai rapide rețete.
Am tot încercat fel de fel de variante de torturi de biscuiți cu cremă de cocos, însă mai bun ca aceasta nu am găsit și nici mâncat vreodată. Cu un conținut de zahăr exclusiv care se regăsește în compoziția biscuiților sau a laptelui condensat, am adăugat doar pentru gust câteva lingurițe de miere și atât. Rezultatul a fost nemaipomenit de bun și cu siguranță voi repeta această rețetă.
Și cum de fiecare dată când fac ceva dulce sper ca măcar a doua zi să mai avem cel puțin câte o felie de fiecare, nici de această dată nu s-a întâmplat să ne rămână, așa că deși e destul de târziu când scriu această rețetă, vă spun cu mâna pe inimă că după ce termin voi face încă una.
Este atât de fin, fără gram de unt sau margarină, nu este grețos și atât de ușor de pregătit încât va fi o joacă de copii.
Așadar de aici nu îmi rămâne decât să vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru stratul de biscuiți:
Ingrediente pentru umplutura de cocos:
Ingrediente pentru glazură:
Mod de preparare pentru stratul de biscuiți:
Zdrobiți biscuiții grosier.
Intr-un castron puneți biscuiți împreună cu uleiul de cocos netopit, 400 g smântână, cacaua si omogenizați bine până obtineți o compoziție omogenă. Dacă considerați că este prea sfărâmicioasă mai adăugați câte puțin din cea rămasă.
Mod de preparare pentru stratul de cocos:
Punem la încălzit laptele condensat, atât cât să fie fierbinte. Turnăm uleiul de cocos peste laptele condensat și omogenizăm.
Adăugăm fulgii de cocos, praful de sare, mierea și le încorporăm în compoziția de lapte.
Mod de preparare pentru glazură:
Punem într-un vas zahărul, untul, apa, extractul de vanilie și sare. Așezăm vasul pe foc la mic și amestecăm din când în când să nu se prindă. Când zaharul este topit luăm jos de pe foc și lăsăm să se tempereze.
Asamblare:
Tapetați cu folie de prospețime fundul unei tăvi rotunde de 17-18 cm diametru.
Împărțiți compoziția de biscuiți în 4 părți egale, deasemeni și cea de cocos în 3 părți egale.
Întindeți pe o folie câte o bucată din compoziția de biscuiți cu diametrul tăvii și puneți-o pe fundul tăvii. Presați ușor, atât cât să fie nivelată bine.
Veniți cu o parte din compoziția de cocos peste cea de biscuiți și faceți la fel, adică presată și nivelată cât se poate de uniform.
Repetați operațiunile până se termină compozițiile. Înfoliați cu folie de prospețime și puneți la rece pentru 2-3 ore sau peste noapte.
Scoatem tortul de la frigider și pentru a putea desface inelul de pe tort, înfășurați un prosop înmuiat în apă fierbinte pentru câteva secunde. Turnați glazura și decorați după preferințe, eu am decorat cu biluțe făcute din biscuiți cu și fără cacao, date prin cocos și prin cacao.
Se taie cu un cuțit subțire si bine ascuțit. Așadar de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă si poftă bună!