Tort mușuroi la rece fără coacere, rețeta de care vă veți îndrăgosti iremediabil

( 5 out of 5 )
Loading...
Tort mușuroi la rece fără coacere, rețeta de care vă veți îndrăgosti iremediabil
  • -12 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 0 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Tort mușuroi la rece fără coacere, rețeta de care vă veți îndrăgosti iremediabil

Am tot stat și m-am gândit cum să fac eu un tort mușuroi la rece, fără coacere și cel puțin la cel de bun ca varianta clasică.

Tort mușuroi la rece fără coacere, rețeta de care vă veți îndrăgosti iremediabil

Se face atât de ușor si de rapid, cu ingrediente simple si la îndemâna tuturor, încât poate fi considerată o joacă de copil. Este gata în mai puțin de o oră Șicu siguranță te vei îndrăgosti și tu de el.

Blatul dacă se poate spune așa este din biscuiți asemeni cheescake-ului iar crema de vanilie aromată și fină în același timp.

Așadar acum vă invit să Rămâneți alături penttu lista scurtă și simplă așa cum v-am promis a ingredientelor, dar și a modului de preparare pas cu pas.

Tort mușuroi la rece fără coacere, rețeta de care vă veți îndrăgosti iremediabil

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem tort mușuroi la rece, fără coacere?

Ingrediente pentru blat:

  • 300 g biscuiți digestivi
  • 100 g unt cu 82% grăsime
  • 20 g cacao
  • 2 linguri de lapte sau smântână

Ingrediente pentru crema de vanilie cu unt:

  • 150-180 g zahăr tos
  • 50 g făină albă tip 000
  • 2 ouă mari
  • 400 g smântână de gătit cu 32% grăsime
  • 1 lingură de extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 120 g unt la temperatura camerei

Mod de preparare:

Pentru început ne vom ocupa de crema de vanilie și vom pune zahărul cu faina și praful de sare. Le amestecăm cu un tel până se îmbină.

Amestecăm faina cu zaharul

Adăugăm ouăle și omogenizăm.

Adăugăm ouăle

Încorporăm și smântâna, extractul de vanilie și punem la foc mic spre mediu amestecând încontinuu până se îngroașă. Dăm deoparte și lăsăm să se răcească amestecând din când în când să nu facă pojghiță sau putem pune o folie direct pe suprafața cremei.

Adăugăm smântâna

Spumăm untul cu ajutorul unui tel sau al unui robot de Bucătărie. Când s-a răcit complet crema o încorporăm treptat în unt și omogenizăm ușor cu ajutorul unei spatule. Nu amestecați prea mult că riscați să se taie, iar dacă ați comis-o încălziți ușor fundul castronului pe un bol cu apă fierbinte amestecând cu grijă până se leagă din nou 😍😍😍

Incorporăm treptat crema în unt

Mod de preparare pentru blat:

Tapetăm fundul unei forme rotunde cu diametrul de 18-20 de cm cu folie de prospețime, iar marginile cu folie de acetofan specială pentru prăjituri. Dacă nu aveți folie de acetofan merge bine și cu folie de prospețime.

Topim untul.

Într-un robot de Bucătărie zdrobim biscuiții împreună cu cacaua.

Adăugăm untul topit și cele 2 linguri de lapte sau smântână și omogenizați ușor.

Încorporăm untul

Turnați 3/4 din compoziția totală în forma tapetată și distribuiți uniform compoziția, făcând o bordură de un centimetru pe laterale.

Tapetăm fundul tavii

Turnați crema lingură cu lingură direct în centrul formei și nivelați ușor dând o formă de bilă.

Distribuiți restul de compoziție de biscuiți peste începând din laterale, apăsând ușor pe margini și dați la rece pentru minim 3 ore.

Distribuim uniform diferența de biscuiți

Simplu, rapid si gustos, așadar vă doresc spor la treabă si poftă bună!

Tort mușuroi la rece fără coacere, rețeta de care vă veți îndrăgosti iremediabil

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password