Abonează-te la canalul de Youtube

Tort rapid cu ciocolata, cireșe și crema de vanilie

( 0 din 5 )
Se încarcă...
  • 12-14 pPorții
  • 35 mPreparare
  • 30 mGătire
  • 1:05 hGata în
Printează rețeta

E vremea cireșelor, așa ca sa profitam cât se poate de mult de ele cât sunt proaspete și in sezon.
Am tot stat și m-am gandit ce as putea face cu niște cireșe pe care le-am primit de la Mătușa mea de la sat, inafara de dulceața și compot. Și ideea mi-a venit rapid, aveam eu pe undeva reteta unui blat rapid cu multă cacao, crema pasticera și cireșe. Idee a fost geniala!

Ingredients

  • Pentru blat
  • Pentru crema de vanilie
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +

Mod de preparare pas cu pas

  • Intr-un castron punem ouăle, zaharul, sarea și extractul de vanilie si le batem pana se topește zaharul și obținem o spuma consistenta.

  • Topim untul și adăugăm cacaoa

  • Adăugăm cacaoa cu untul la compoziție de oua, omogenizam și adăugăm faina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul.

  • Omogenizam bine, punem intr-o tava tapetata cu hârtie de copt și dam la cuptor la 180 de grade pentru 30-32 de minute.

  • Intr-un castron încăpător punem galbenusele, 100 ml de lapte, faina și extractul de vanilie și omogenizam

  • Punem restul de lapte intr-o oala cu zaharul la fiert și amestecam pana se topește zaharul, când da in fiert turnam peste compoziția de galbenuse și amestecam bine, turnam înapoi in oala printr-o sita și reducem focul și amestecam încontinuu pana se desface toată faina. Fierbem așa la toc mic aproximativ 10-12 minute. O lăsam sa se tempereze și apoi o punem la rece, pentru minim 2 ore. Mai amestecam din când in când sa nu se facă pojghița deasupra.

  • Batem frișca de jumătate, apoi cu ajutorul mixerului o incorporam treptat in compoziția galbenuse. Batem pana obținem o crema consistenta și omogena.

  • Cireșele le întindem pe un șervet de Bucătărie sa extragă excesul de suc. Tăiem blatul in 3 părți egale. Împărțim crema și cireșele in 3 părți egale. Pe fiecare blat întindem câte o parte de crema, punem cireșele, iar blat, crema cireșe și continuam și cu ultima parte la fel. Dam la rece pana a doua zi. Spor la treaba și pofta buna!

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide

});