Abonează-te la canalul de Youtube

Tort rapid cu ciocolată, cireșe și cremă de vanilie

( 4.8 din 5 )
Se încarcă...
  • 12-14 pPorții
  • 35 mPreparare
  • 30 mGătire
  • 1:05 hGata în
Printează rețeta

 

Tort rapid cu ciocolată, cireșe și cremă de vanilie 

 

Tort rapid cu ciocolată, cireșe și cremă de vanilie

E vremea cireșelor, așa ca sa profitam cât se poate de mult de ele cât sunt proaspete și in sezon.
Am tot stat și m-am gandit ce as putea face cu niște cireșe pe care le-am primit de la Mătușa mea de la sat, inafara de dulceața și compot. Și ideea mi-a venit rapid, aveam eu pe undeva reteta unui blat rapid cu multă cacao, crema pasticera și cireșe. Idee a fost geniala!

Tort rapid cu ciocolată, cireșe și cremă de vanilie

Cum se face tortul rapid cu ciocolată, cremă de vanilie și cireșe:

Ingrediente pentru blat: 

  • 320 g zahăr tos
  • 220 g unt cu minim 82% grăsime
  • 4 ouă
  • 180 g făină albă
  • 90 g cacao de bună calitate
  • 10 g praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 praf de sare

Ingredinete pentru crema de vanilie:

  • 5 gălbenușuri
  • 100 g făină albă
  • 500 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 200 g zahăr tos
  • 1 linguriță extract sau un baton de vanilie
  • 150 g smântână pentru frișcă
  • Cireșe fără sâmburi 300 g

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram

Sau pe pagina de Facebook

Mod de preparare pas cu pas

  • Intr-un castron punem ouăle, zaharul, sarea și extractul de vanilie si le batem pana se topește zaharul și obținem o spuma consistenta.

  • Topim untul, adăugăm cacaoa și omogenizăm.

  • Adăugăm cacaua cu untul la compoziție de oua, omogenizam și adăugăm faina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul.

  • Omogenizam bine, punem intr-o tava tapetata cu hârtie de copt Cu diametrul de 20 cm și dam la cuptor la 180 de grade pentru 30-32 de minute. Nu coaceti mai mult că va deveni buretos. Scoatem din cuptor, lăsăm încă 5-10 minute în tava în care s-a copt, după care scoatem pe un grătar și îl lăsăm să se răcească complet.

  • Intr-un castron încăpător punem galbenusele, 100 ml de lapte, faina și extractul de vanilie și omogenizam

  • Punem restul de lapte intr-o oala cu zaharul la fiert și amestecam pana se topește zaharul, când da in fiert turnam peste compoziția de galbenuse și amestecam bine, turnam înapoi in oala printr-o sita și reducem focul și amestecam încontinuu pana se desface toată faina. Fierbem așa la foc mic aproximativ 10-12 minute. O lăsam sa se tempereze și apoi o punem la rece, pentru minim 2 ore. Mai amestecam din când in când sa nu se facă pojghița deasupra.

  • Batem frișca de jumătate, apoi cu ajutorul mixerului o incorporam treptat in compoziția galbenuse. Batem pana obținem o crema consistenta și omogena.

  • Întindem cireșele pe un șervet de Bucătărie sa extragă excesul de suc. Tăiem blatul in 3 părți egale. Împărțim crema și cireșele in 3 părți egale. Pe fiecare blat întindem câte o parte de crema, punem cireșele, iar blat, crema cireșe și continuam și cu ultima parte la fel. Dam la rece pana a doua zi. Spor la treaba și pofta buna!

Leave A Comment

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide

});