Tort rapid de biscuiți cu ciocolată, alune de pădure și merișoare fără coacere

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -12 pServings+
  • 45 mTimp de preparare
  • 5 mTimp de gatire
  • 50 mGata in
Print Recipe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pur și simplu sunt un iubitor al ciocolatei, indiferent cu ce este combinată, de fapt eu am o vorbă: “sunt făcut să mănânc ciocolată, iubesc să mănânc ciocolată și trăiesc să mănânc ciocolată”
Azi stăteam efectiv și leneveam, până aici nimic interesant, doar că pofta de a mânca ceva cu ciocolată, fără a da drumul la cuptor sau a sta prea mult prin bucătărie m-a dus cu gândul la un salam de biscuiți. Zis și nefăcut, pentru că rețeta mea de salam de biscuiți implică câteva ouă, care trebuiesc bătute cu sirop de zahăr, pentru a aduce ouăle în punctul de gătire, sau mai bine zis pasteurizare, am hotărât să schimb placa și să fac un tort rapid de biscuiți cu ciocolată, alune de pădure și merișoare, fără coacere. Așa că am luat cămara și frigiderul la rând și bine a fost că aveam din fiecare câte ceva.
M-am apucat de treabă și a ieșit acest tort minunat.

Ingredients

  • Pentru compoziția de biscuiți
  • Pentru ganache

Step by step method

  • Rupem biscuiții ca pentru salamul de biscuiți. Alunele le prăjim, in cazul meu alune plus nucă și le tocăm grosier. Amestecăm toate ingredientele, până obținem o compoziție asemănătoare salamului de biscuiți. Dacă dulceața este mai tare este posibil să mai fie nevoie de adaos de puțin lapte sau invers, dacă este mai moale să mai adăugăm câțiva biscuiți. Ungem un bol cu puțin ulei, după care tapetăm cu folie alimentară. Turnăm compoziția treptat în bol și presăm pentru a umple golurile. Închidem folia și lăsăm la rece pentru minim 3 ore.

  • Pentru ganache punem smântâna la înfierbântat cu sarea, luăm de pe foc și încorporăm ciocolata ruptă bucățele. Amestecăm până se topește ciocolata. O lăsăm la frigider pentru 2 ore după care o batem cu mixerul. Mare atenție nu trebuie bătut mult, ca să nu se taie.

  • Scoatem afară bolul cu biscuiții, desfacem folia și răsturnăm pe un platou după care acoperim cu crema de ciocolată. Lăsăm la frigider jumătate de oră după care îl putem tăia. Îl putem decora cu fructe uscate, alune de pădure trase in ciocolată, merisoare simple sau trase în ciocolată, crumble de biscuiți, sau cu ce vă place dumneavoastră!

  • Un tort rapid de biscuiți cu ciocolată, alune de pădure și merișoare, care se face cu ingredientele din cămară și unde mai punem ca este și fără coacere. Simplu și rapid, nu-i așa? Dar acum vă las să vă apucați de treabă, nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password