Tort Roua Căpșunilor de iunie

( 4 out of 5 )
Loading...
Tort Roua Căpșunilor de iunie
  • -16-20 pServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 2::0 hGata in
Print Recipe

Tort Roua Căpșunilor de iunie

Acest Tort Roua Căpșunilor de iunie este o adevărată declarație de vară un desert luminos, proaspăt și reconfortant, în care căpșunile sunt vedetele incontestabile.

Tort Roua Căpșunilor de iunie

Cu două blaturi umede și parfumate, în care untul se topește în savoarea căpșunilor coapte, fiecare felie este o îmbrățișare dulce. Între ele, se ascunde un strat catifelat de cremă de brânză cu piure fin de căpșuni, care echilibrează perfect gustul, nici prea dulce, nici prea acrișor, doar perfect.

Tort Roua Căpșunilor de iunie

Totul e îmbrăcat într-un strat mătăsos de cremă de brânză și frișcă lejeră, dar suficient de stabilă cât să păstreze forma tortului cu eleganță.

Tort Roua Căpșunilor de iunie
Fără decoruri complicate, pentru că frumusețea lui stă în simplitate: un tort sincer, cu gusturi curate, pe care l-ai savura și la o zi de sărbătoare, și într-o după-amiază leneșă, la umbra unei veri dulci.

Cum facem minunatul Tort Roua Căpșunilor de iunie

  • 180 g unt cu 80% grăsime, la temperatura camerei
  • 340 g zahăr tos
  • 5 albușuri de ou, la temperatura camerei
  • 5 gălbenușuri de ou la temperatura camerei
  • 80 g smântână fermentată cu 20% grăsime
  • 2 lingurițe pastă de vanilie
  • 300 g făină albă tip 000
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • Un praf de sare
  • 130 ml lapte integral la temperatura camerei
  • 150 g piure de căpșuni
  • Colorant alimentar roz în gel (opțional)

Ingrediente pentru stratul de brânză:

  • 680 g cremă de brânză Philadelphia 
  • 150 g zahăr tos
  • 120 g smântână fermentată cu 20% grăsime
  • 3 ouă mari întregi sau 4 mai mici

Ingrediente pentru crema de căpșuni:

  • 720 cremă de brânză Philadelphia
  • 250 g zahăr pudră
  • 300 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35/36% grăsime

Mod de preparare pentru blaturi:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Tapetăm fundul a două tăvi cu diametrul de 22 cm cu hârtie de copt.

Într-un castron punem untul, extractul de vanilie, 200 g zahăr și mixam până se deschide la culoare.

Tort Roua Căpșunilor de iunie

Adăugăm smântână și mai mixam cât să se omogenizeze.

Tort Roua Căpșunilor de iunie

Încorporăm și gălbenușurile pe rând mixând în continuare.

Tort Roua Căpșunilor de iunie

Adăugăm și laptele și mai mixăm cât să se omogenizeze.
Tort Roua Căpșunilor de iunie

Punem și piureul de căpșuni

Tort Roua Căpșunilor de iunie

Iar dacă doriți o culoare mai intensă puteți adăuga și un strop de colorant roșu.

Cernem amestecul de făină cu bicarbonat și praf de copt și amestecăm cu o spatulă până devine uniform.

Tort Roua Căpșunilor de iunie

Batem albușurile cu un praf de sare până lasă ușoare urme și au început să se spumeze. Adăugăm treptat zahărul și le batem până bezeaua este fermă iar zahărul complet topit.

Treptat încorporăm bezeaua în compoziția de unt și amestecăm ușor cu mișcări largi de sus în jos.

Tort Roua Căpșunilor de iunie

Turnăm în tăvi, nivelăm și dăm la cuptor pentru 40-42 de minute sau după ce trece testul scobitorii.

Tort Roua Căpșunilor de iunie

Scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească în tăvile în care s-au copt.

Îndepărtăm hârtiile de copt, capacele și dacă doriți și fundul acestora.

Mod de preparare pentru cheesecake:

Preîncălzim cuptorul la 130 de grade.

Tapetăm fundul unei tăvi cu hârtie de copt.

Punem brânza, smântâna și zahărul într-un castron, amestecăm până se omogenizează.

Tort Roua Căpșunilor de iunie

Adăugăm ouăle și amestecăm până se încorporează și acestea.

Tort Roua Căpșunilor de iunie

Turnăm în tavă și dăm la cuptor pentru 60 de minute.

Tort Roua Căpșunilor de iunie

Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească complet în tavă, nu încercăm să scoatem afară pentru că este foarte fragil. Deci musai să stea la rece minim 2 ore. 

Mod de preparare pentru cremă:

Punem smântâna cu zahărul pudră și crema de brânză direct de la frigider într-un castron și mixăm până obținem o cremă fină și aerată.

Tort Roua Căpșunilor de iunie

Împărțim crema în 2 părți egale iar într-una punem 150 g de piure de căpșuni.

Tort Roua Căpșunilor de iunie

Partea cu căpșuni o împărțim în trei părți egale.

Punem un un strat de cremă peste cheesecake-ul din tavă (nu încercați să îl scoateți că se va rupe), punem un blat răsturnat cu fundul în sus. Întoarcem astfel încât să avem blatul jos, punem un strat de cremă, al doilea blat iar deasupra ultima parte de cremă cu căpșuni și nivelăm și golurile rămase. Stratul de deasupra poate fi mai subțire. Dăm la rece pentru minim 6 ore dar cel mai bine peste noapte. Eu l-am pus într-o folie de acetat ca să fie perfect.

Tort Roua Căpșunilor de iunie

Cu cremă simplă de brânză îmbrăcăm tortul și îl decorăm după imaginație. A doua zi poate fi tăiat și servit.

Spor la treabă și să vă fie de folos!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password