Cel mai bun și mai delicios Tort Snickers făcut din ingrediente simple și la îndemâna tuturor, cu un mod de preparare potrivit chiar și pentru cei mai neîndemânatici într-ale bucătăriei.
Provocarea a început după ce am gustat un tort al cărui nume nici în ziua de azi nu îl știu! Avea 3 blaturi și 2 creme, și caramelul se prelingea ușor, iar arahidele nu au făcut decât să completeze acest tablou minunat al prăjiturii. Ajuns acasă m-am pus să testez și să testez și parcă nimic nu semăna cu gustul acelei prăjituri. Dar azi caramelele de pe raftul supermarketului parcă spuneau că ele sunt cele care trebuie să fie în crema aceea crem. Și da, acum a ieșit ceea ce trebuie.
Am zis să îl denumesc tort Snickers, pentru că este cel mai aproape de gustul vestitelor batoane.
Da, mă pot lăuda cu un tort perfect, ușor Sărat datorită arahidele coapte și sărate, care a fost apreciat de absolut Tori cei care l-au gustat.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru mousse-ul de caramel:
Ingredinete pentru crema de cacao:
Ingrediente pentru topping și barotat:
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de cuptor cu dimensiunea de 33/45 cm
Într-un bol amestecam toate ingredientele uscate: făina, cacaua, praful de copt și bicarbonatul.
Punem ouăle, zahărul, extractul de vanilie, iaurtul, uleiul și sarea într-un bol încăpător, le amestecăm cu un tel până se topește zahărul.
Adăugăm în compoziția umedă ingredientele uscate și omogenizăm cu ajutorul unei
spatule.
Punem un ibric cu apă să fiarbă, măsurăm 45 de ml și turnăm peste compoziție amestecând rapid, dar nu prea mult, atât cât să obținem o compoziție omogenă.
Turnăm compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt.
Coacem 16-18 de minute. După coacere, scoatem tava afară și lăsăm să se răcească în tava în care s-a copt. După ce s-a răcit, răsturnăm pe partea opusă, desfacem cu grijă hârtia de copt și tăiem în 3 părți egale pe lungime sau pe lățime, în funcție de tava pe care o avem 🙂
Mod de preparare pentru crema caramel:
Punem 100 g de smântână pentru frișcă la înfierbântat și adăugăm caramelele. Lăsăm 2-3 minute după care amestecăm energic până se topesc. Dacă nu s-au topit integral mai punem la foc mic și amestecăm încontinuu. Lăsăm să se răcească bine la frigider pentru minim o oră.
Batem frișca rămasă până obținem valuri pufoase asemeni unei zăpezi. Încorporăm compoziția de caramel și mai batem puțin până se întărește.
Mod de preparare pentru crema de cacao:
Într-un castron termorezistent sau de inox punem gălbenușurile, ouăle întregi, zahărul, cacaua cernută, extractul de vanilie și le punem deasupra unui ibric cu apă la fiert, la foc mic, astfel încât fundul castronului să nu atingă apa.
Amestecăm într-una până compoziția ajunge la 62 de grade. Luăm jos de pe oală și lasăm să se răcească.
Spumăm untul cu ajutorul unui tel atât cât să fie omogen, după care adăugăm pe rând câte o lingură din crema de cacao. După fiecare lingură de cremă adăugată amestecăm până la încorporare. Nu amestecăm mai mult decât este nevoie pentru a omogeniza.
Asamblare:
Punem unul din cele 3 blaturi, îl ungem cu mousse-ul de caramel și din loc în loc punem jumătate din cantitatea de caramel, 1 lingură din arahidele tocate, al doilea blat, jumătate din cantitatea de cremă de cacao, iar o lingură de arahide tocate și ultimul blat.
Îmbrăcăm tortul cu crema de cacao rămasă și îl barotăm cu restul de arahide până la marginea superioară a acestuia.
Ornăm cu ceea ce ne place sau ce avem la îndemână și care să meargă bine cu restul ingredientelor. Eu am folosit, un baton snikers, chipsuri de ciocolată, arahide în ciocolată și o lingură din mousse-ul de caramel ce am strâns de pe pereții vasului.