Cel mai bun și mai delicios Tort Snickers făcut din ingrediente simple și la îndemâna tuturor, cu un mod de preparare potrivit chiar și pentru cei mai neîndemânatici într-ale bucătăriei.
Provocarea a început după ce am gustat un tort al cărui nume nici în ziua de azi nu îl știu! Avea 3 blaturi și 2 creme, și caramelul se prelingea ușor, iar arahidele nu au făcut decât să completeze acest tablou minunat al prăjiturii. Ajuns acasă m-am pus să testez și să testez și parcă nimic nu semăna cu gustul acelei prăjituri. Dar azi caramelele de pe raftul supermarketului parcă spuneau că ele sunt cele care trebuie să fie în crema aceea crem. Și da, acum a ieșit ceea ce trebuie.
Am zis să îl denumesc tort Snickers, pentru că este cel mai aproape de gustul vestitelor batoane.
Da, mă pot lăuda cu un tort perfect, ușor Sărat datorită arahidele coapte și sărate, care a fost apreciat de absolut Tori cei care l-au gustat.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru mousse-ul de caramel:
Ingredinete pentru crema de cacao:
Ingrediente pentru topping și barotat:
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de cuptor cu dimensiunea de 33/45 cm
Într-un bol amestecam toate ingredientele uscate: făina, cacaua, praful de copt și bicarbonatul.
Punem ouăle, zahărul, extractul de vanilie, iaurtul, uleiul și sarea într-un bol încăpător, le amestecăm cu un tel până se topește zahărul.
Adăugăm în compoziția umedă ingredientele uscate și omogenizăm cu ajutorul unei
spatule.