Tort Victoria cu cicolată albă și zmeură

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -12 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:30 hGata in
Print Recipe

Tort Victoria cu cicolată albă și zmeură

 

Zilele trecute prietenii mei mă anunțau cu mare bucurie că vin în vizită pe la mine și cum ei au o mogăldeață de fetiță, de numai 2 anișori, mi-au lăsat temă de casă să fac o prăjitură cu ciocolată albă, sau orice altceva care să nu conțină cacao.

Mi-a venit în minte tortul de ciocolată cu zmeură și mascarpone, însă acesta e cu blaturile de cacao și am zis dacă e ciocolată albă, atunci ciocolată albă să fie și am făcut un blat în care am încorporat ciocolată albă, crema, ganache de ciocolată albă, iar pentru a-i tăia din gustul destul de dulce l-am uns cu dulceața de zmeură fără zahăr, pe care o poți face acasă doar din zmeură proaspătă sau congelatăa care adaugi puțină lămâie.

A fost extrem de bun, că 2 zile cât au stat pe la mine doar “mmmmm”, “ahhhh ce bun e” și câte și mai câte, de aceea am și hotărât să denumesc acest tort cu numele frumoasei fetițe a prietenilor mei, Victoria.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și veți obține un tort deosebit cu gust fin si plin de ciocolată albă.

Ingrediente pentru blat:

  • 200 g ciocolată albă de calitate (conținutul de unt de cacao să fie cât mai mare)
  • 150 g unt cu minim 82% grăsime
  • 150 ml lapte gras
  • 160 g zahăr tos
  • 2 ouă la temperatura camerei
  • 1 lingură extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 225 g făină albă
  • 7 g praf de copt

Ingredinete pentru ganache-ul de ciocolată albă:

  • 375 g ciocolată albă de bună calitate (conținutul de unt de cacao sa fie cât mai mare)
  • 130 ml smântână pentru frișcă cu minim 35% grăsime
  • 100 g dulceață de zmeură
  • 70 g zmeură proaspătă

Mod de preparare penttu blat:

Preîncălzim cuptorul la 160 de grade Celsius.

Tapetăm o formă de copt rotundă cu hartiende copt.

Punem laptele la înfierbântat într-o crăticioară, iar când pe marginea cratiței se văd bule, semn că urmează să fiarbă, adăugăm untul și ciocolata. Lăsăm 2-3 minute după care amestecăm până obținem un amestec omogen. Lăsăm să se răcească.

Punem ouăle cu zahărul, praful de sare, extractul de vanilie și le batem până se topește zahărul.

Încorporăm compoziția de ciocolată in cea de ouă și omogenizăm.

Turnăm ingredinetele umede peste cele uscate și cu ajutorul unei spatule amestecăm până obținem un aluat omogen fără boțuri de făină. Turnăm în tavă și coacem aproximativ o oră.

După coacere, lăsăm blatul încă 10 minute în tava în care s-a copt, iar după aceea îl scoatem pe un grătar și îl lăsăm să se răcească.

Mod de preparare pentru ganache-ul de cioocolată albă:

Înfierbântăm smântâna, adăugăm ciocolata și lăsăm 2-3 minute după care amestecăm până se omogenizează. Dăm la rece pentru aproximativ o oră-o oră și jumătate, timp suficient și pentru blaturi să se răcească.

Asamblare:

Tăiem umflătura blatului, astfel încât să obținem un blat cât de cât uniform. Îl tăiem în 2 bucăți.

Scoatem ganache-ul de la rece și cu ajutorul unui robot de bucătărie îl batem pentru câteva secunde până lasă valuri la suprafață.

De aici trebuie să ne mișcăm foarte repede, punem unul dintre blaturi pe un suport de servit, îl ungem cu jumătate din cantitatea de dulceață, peste care venim cu o treime din cantitatea de ganache, al doilea blat, cealaltă jumătate de dulceață, iar cu restul de ganache  ungem și îmbrăcăm tortul.

Ornăm cu zmeură proaspătă, și îl lăsăm pentru minim o oră ca dulceața să între în blat, asta în caz că mai aveți răbdare. Noi nu am avut și l-am tăiat imediat. Așadar nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Tips & variations

  • Diametru tavă rotundă 24 cm.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password