Tort Vis de iarnă cu vișine și migdale

( 4.5 out of 5 )
Loading...
  • -16 pServings+
  • 60 mPrep Time
  • 30 mCook Time
  • 1:30 hReady In
Print Recipe

Tort Vis de iarnă cu vișine și migdale

La acest tort Vis de iarnă cu vișine și migdale visez de foarte multă vreme și tot îmi spun că mă apuc de el, dar uite că azi i-a sosit rândul. 

Este un desert destul de vechi care se făcea la evenimentele de prin zona Banatului și pe care ulterior o renumită cofetărie l-au adăugat în oferta lor. Într-adevăr aceste torturi sunt cu un conținut destul de ridicat de zahăr, însă sunt atât de bune, consistente și sățioase încât nu ai neaparat nevoie de o a doua felie.

Rețeta am primit-o de la prietena mea Mariana care este o adevărată specialistă într-ale cofetăriei, și care face prăjituri de când se știe, însă cu ușoare modificări am adaptat-o gustului și stilului meu.

Și pentru că prietenii mei de la Bosh România mi-au făcut cadou ultimul model de robot de Bucătărie Bosh MUM, Seria 2 , l-am pus la treabă. Cu un aspect drăguț, destul de mic și cochet, este cel mai silențios din câte am folosit, in pachet mai are câteva accesorii pentru tăiat legume, tocat carne, frământat și multe altele. Dacă doriți mai multe informații despre el, puteți găsi aici

Foi fine de doboș cu migdale și vișine, cremă de ouă fiartă pe aburi cu ciocolată este întruchiparea perfectă a unui desert dulce acrișor, foarte aspectuos care te duce cu gândul la prăjiturile de odinioară.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul super simplu de preparare, iar rezultatul va fi de-a dreptul spectaculos, atât din punct de vedere olfactiv cât și gustativ.

Alte rețete de torturi, biscuiți/fursecuri și multe alte dulciuri minunate, de dulce sau de post găsiți în secțiunea desert, click aici sau pe fotografie.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum să faci Tort Vis de iarnă cu vișine și migdale

Ingrediente pentru foi:

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr tos
  • 60 ml ulei vegetal
  • 120 g făină
  • 1 praf de sare
  • 500 g vișine
  • 80 g fulgi de migdale

Ingrediente cremă:

  • 8 ouă întregi
  • 1 praf de sare
  • 300 g zahăr tos
  • 200 g ciocolată albă cu conținut de minim 30% unt de cacao
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 350 g unt cu 80% grăsime

Mod de preparare pentru foi:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Separăm ouăle.

Într-un castron mare vom bate albușurile cu un praf de sare, până lasă valuri la suprafața vasului.

Treptat adăugăm zahărul și batem până compoziția capătă un aspect lucios.

Adăugăm gălbenușurile și uleiul în compoziția de albușuri și mixăm ușor atât cât să se încorporeze.

Cu ajutorul unei spatule de Silicon, încorporăm și făina cu mișcări ușoare de jos în sus.

Împărțim compoziția în 2 părți egale și le întindem pe două foi de copt de mărimea tăvii, ale mele sunt de 41/32 cm, presarăm vișinele scurse bine și fulgii de migdale și dăm la cuptor pentru 12-14 minute sau până se rumenesc ușor.

Mod de preparare pentru cremă:

Punem ouăle cu zahărul, praful de sare într-un castron pe bain marie și mixăm cu un tel sau un robot de bucătărie pană ajung la temperatura de 65 de grade Celsius, iar dacă nu aveți un termometru până când luați cu lingura și dați cu degetul, iar crema nu se unește înapoi.


Adăugăm ciocolata ruptă bucăți și lăsăm 3-4 minute după care o amestecăm până se încorporează și se omogenizează. Lăsăm să se răcească complet.

Spumăm untul

și adăugăm câte puțin din cremă amestecând cu o spatulă, până terminăm crema și obținem o cremă lucioasă și aerată. Dacă mixați prea mult, e posibil ca, crema să se taie, dar dacă se întâmplă, puneți-o înapoi pe bain marie și amestecați ușor, până își revine. Nu o lăsați prea mult că se va înmuia.

Asamblare: 

Tăiem ambele blaturi în jumătate pe lung, astfel vom obține 4 foi. Împărțim crema în 4 părți egale.

Punem un blat, o parte de crema în 3 straturi, iar ultima foaie o punem invers, cu vișinele în jos, apoi ultima parte de cremă. 

Tăiem prăjitura astfel obținută încă o dată în jumătate și suprapunem una peste cealaltă, astfel încât să obținem un tort dreptunghiular și lung.

Decorăm cu crenguțe de rozmarin, boabe de rodie sau ce aveți la îndemână și să că placă.

Dăm la rece până a doua zi, după care putem servi.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide