Blaturi umede cu cacao, cremă de ciocolată și multe vișine, totul în acest minunat Tort Vișinel 😍😍😍
Ai rămas cu prea multe albușuri, după folosirea gălbenușurilor pentru prăjituri sau liezon la ciorbă?! Nici o problemă le poți utiliza într-un alt fel fără a le arunca, iar aici am o rețetă nouă de prăjitură cu blat de cacao din albușuri și o cremă fină de ciocolată.
Este atât de fragedă, moale și aromată, încât iubitorii de ciocolată cu siguranță vor fi încantați, și nu numai ei, ci întreaga familie.
După ce am făcut ciorba de burtă, am realizat că am rămas cu câteva albușuri și sincer nu vroiam să le arunc sau să le adaug în omletă, așa că am luat decizia de a le folosi.
Pe lângă simplitatea ingredientelor și modul de preparare este unul ușor, iar ca preț, pot spune că este destul de ieftină, iar dacă mai iei în considerare că nu folosim ouăle întregi și albușurile oricum le aruncam… pot spune că este foarte ieftină și la îndemâna oricui.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru cremă:
Pentru decor:
Cum se face tortul Vișinel cu blaturi din albușuri cu ciocolată?
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt cu dimensiunile se 35/45 cm.
Într-un ibric punem laptele la înfierbântat și adăugăm ciocolata. Omogenizăm și dăm deoparte să se tempereze.
Punem făina cu cacaua și praful de copt într-un bol și le cernem.
Punem untul cu zahărul într-un bol și-l cu ajutorul unui robot de bucătărie.
Adăugăm treptat laptele peste compoziția de unt și batem în continuare la viteză mică.
Încorporăm treptat și ingredientele uscate în compoziția de unt și continuăm să mixăm la viteza cea mai mică.
În timp ce se încorporează ingredinetele uscate batem albușurile spună cu in praf de sare până se întăresc.
Adăugăm albușurile bătute în 3 tranșe și amestecăm cu ajutorul unei spatule cu mișcări ușoare de sus în jos, ca să nu scoatem aerul din albușuri.
Turnăm compoziția în tavă și o dăm la cuptor pentru 15-18 minute sau până trece testul scobitorii.
Scoatem tava din cuptor și o mai lăsăm încă 5 minute în tava în care s-a copt și apoi punem blatul pe un grătar să se răcească complet.
Mod de preparare pentru cremă:
Punem gelatina la hidratat în cei 50 de ml de apă rece pentru 10 minute.
Rupem ciocolata bucăți și o punem la topit într-un bol pe aburi. Când este gata topită adăugăm gelatina direct în ciocolata fierbinte.
Amestecăm ușor și adăugăm 150 g de smântână pentru frișcă. Omogenizăm și luăm jos de pe aburi. Lăsăm să se tempereze ușor.
Restul de frișcă o batem și procedăm astfel:
Smântâna pentru frișcă trebuie neaparat să fie rece, ținută minimum 2 ore la frigider, iar castronul bine spălat și degresat.
Batem frișca până lasă forme ușoare, adăugăm zahărul pudră și continuăm să batem până se întărește. Aveți grijă să nu o bateți prea mult, că se va tăia.
Încorporăm treptat frișca bătută în compoziția de ciocolată temperată și omogenizăm ușor.
Asamblare:
Tăiem în 3 bucăți egale blatul pe lung sau pe lat după preferințe, eu l-am tăiat pe lat.
Punem un blat, îl însiropăm cu o treime din sucul de fructe punem o treime din cantitatea de cremă, jumătate din cantitatea de vișine scurse pe care le înfigem ușor în cremă, venim cu al doilea blat, insiropăm din nou, încă o treime din cremă, vișinele rămase, ultimul blat pe care îl însiropăm și îmbrăcăm tortul cu crema rămasă, decorăm și dăm la rece.
Cam asta a fost pentru astăzi, așa că de aici nu îmi rămâne decât să va urez spor la treabă și poftă bună!