Tortul Contelui cu nucă și vișine

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Tortul Contelui cu nucă și vișine
  • -20 pServings+
  • 1:20 hTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 1:50 hGata in
Print Recipe

Tortul Contelui cu nucă și vișine

Tortul Contelui cu nucă și vișine, un desert spectaculos din toate punctele de vedere, blat cu nuci, crema de ciocolată, frișcă și zmeură.

Tortul Contelui cu nucă și vișine

Deși la cum arată, pare complicat și sofisticat, dar de fapt nu e decât aspectuos, gustos și apreciat de toată lumea care l-a degustat.

Tortul Contelui cu nucă și vișine

Blaturi coapte cu nucă, pufoase și aromate, cremă de vanilie cu unt, un strat generos de frișcă naturală din lapte de vacă și vișine din belșug. Ce să mai vrei în plus de la un desert, are toate ingredientele unui dulce perfect echilibrat.

Tortul Contelui cu nucă și vișine

Sincer nici eu nu mă așteptam să iasă atât de bun și când mă gândesc că totul a pornit de la Tortul Contesei, rețetă similară cu aceasta doar că înloc de crema de ciocolată am folosit cea de vanilie iar zmeura am înlocuit-o cu visine și așa mi-am dat frâu liber imaginației, iar rezultatul final este de-a dreptul curcubeu pe cerul gurii.

Tortul Contelui cu nucă și vișine

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Tortul Contelui cu nucă și vișine

Cum facem Tortul Contelui cu nucă și vișine?

Ingrediente pentru blat:

  • 12 ouă întregi
  • Un praf de sare
  • 450 g zahăr praf
  • 180 g nucă măcinată
  • 150 g făină albă tip 000

Ingredinete pentru cremă:

  • 6 gălbenușuri
  • 1,2 l lapte
  • 150 g zahăr tos
  • 250 g unt
  • 120 g amidon alimentar
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 500 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 120 g zahăr pudră
  • 450 g vișine proaspete sau congelate

Ingrediente pentru finalizat și decor:

  • 50 g nuci coapte tocate grosier pentru barotat
  • 150 g smântână din lapte pentru frișcă
  • 50 g zahăr pudră
  • Vișine 15-20 buc

Mod de preparare pentru blaturi:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Separăm albușurile de gălbenușuri.

Decupăm 3 foi de copt cu diametrul de 25 cm.

Punem 3 forme cu diametrul de 24 cm pe foile de copt în 3 tăvi.

Într-un castron amestecăm făina cu nuca și o dăm deoparte.

Prăjitură regală cu nuci, ciocolată si frișcă

Punem albușurile cu un praf de sare într-un castron bine spălat și degresat. Cu ajutorul unui mixer de bucătărie le batem până lasă ușoare valuri la suprafață.

Adăugăm zahărul în 4-5 tranșe și batem în continuare fără să ne oprim până obținem o spumă lucioasă și zahărul este topit.

Prăjitură regală cu nuci, ciocolată si frișcă

Încorporăm și gălbenușurile, amestecând ușor cu un tel.

Prăjitura Toamna cu jeleu și mousse de mere

Adăugăm compoziția de nucă iar cu ajutorul unei spatule cu mișcări ușoare de sus în jos încorporăm ingredientele uscate.

Tortul Contesei Cu nucă, ciocolată și zmeură

Împărțim compoziția în 3 părți egale și o distribuim pe cele 3 hârtii de copt în forme cât mai uniform.

Coacem 22-25 minute sau până se rumenesc si bineînțeles trec testul scobitorii. Le putem coace pe toate cele 3 deodată dacă aveți un cuptor performant care să mențină caldura la aceeași temperatură pentru tot timpul coacerii, dacă nu va trebui să le facem pe rând și prin urmare să împărțim ingredientele.

Le scoatem afară din cuptor și le lăsăm să se răcească în formele în care s-au copt.

Mod de preparare pentru crema de vanilie cu unt:

Amestecăm gălbenușurile cu amidonul și 200 ml lapte. Amidonul nu se vede că s-a lăsat la fund, așa că va trebui să mă credeți pe cuvânt 🙂 

Tortul Contelui cu nucă și vișine

Diferența de lapte(1 litru) rămasă împreună cu zahărul și extractul de vanilie le punem pe foc într-o cratiță cu fundul dublu.

Când începe să fiarbă, reducem temperatura la minimum, turnăm în fir subțire amestecul de gălbenușuri și amestecăm energic cu telul pentru a nu se forma cocoloașe.

Tortul Contelui cu nucă și vișine

Când crema s-a îngroșat, reducem focul la minim și lăsăm să dea 1 clocot, acesta este semn că e fiartă.

Îndepărtăm de pe foc, adăugăm untul și amestecăm până la topirea completă a untului. Dăm la rece pentru minim 2 ore.

Tortul Contelui cu nucă și vișine

Când s-a răcit complet o mixăm cu ajutorul unui robot de bucătărie pentru 30-40 de secunde, atât cât să fie ușor aerată.

Punem smântâna pentru frișcă într-un castron împreună cu zahărul praf și batem până se îngroașă. Mare atenție nu bateți mai mult decât este necesar că se va tăia.

Prăjitură regală cu nuci, ciocolată si frișcă

Tortul Contelui cu nucă și vișine

Asamblare:

Îndepărtăm hârtiile de copt și tăiem blaturile în 2 bucăți egale, astfel vom obține 6 bucăți. 

Tortul Contelui cu nucă și vișine

Frișca o împărțim în 5 părți egale iar crema în 6 părți egale.

Punem un blat, ungem cu o parte de cremă, distribuim vișinele împărțite și ele în 6 părți egale pe care le presăm ușor.

Tortul Contelui cu nucă și vișine

Punem și o parte de frișcă. Nivelăm.

Tortul Contelui cu nucă și vișine

Facem la fel până terminăm cu un strat de cremă. Întindem excesul de cremă dintre blaturi asfel încât să dăm o notă de naked. Dăm la rece până a doua zi.

Tortul Contelui cu nucă și vișine

Decor:

Punem smântâna pentru frișcă într-un castron împreună cu zahărul praf și batem până se îngroașă. Mare atenție nu bateți mai mult decât este necesar că se va tăia.

Prăjitură regală cu nuci, ciocolată si frișcă

Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă stelară facem aveline după bunul plac sau imaginație apoi distribuim vișinele, presărăm nuca coaptă și tocata grosier și dăm la rece pentru încă 4-5 ore. Daaaa un pic de așteptat dar merită fiecare secundă.

Tortul Contelui cu nucă și vișine

Spor la treabă și să vă fie de folos!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password