Rețete tradiționale românești
x Ingredients 3 kg smochine bine coapte
1,5 kg zahăr
Sucul de la 3 lămâi medii
Dulceaţa de smochine , reuşeşte să capteze tot parfumul acestor fructe deosebite şi reprezintă o modalitate ideală de păstrare pentru iarnă…
x Ingredients 4 kg de mere roșii
500-700 g zahăr sau mai mult după gust
1 l apă
Anul acesta am fost în Valencia și la micul dejun erau niște cuburi închise la culoare, prima zi am evitat, a…
x Ingredients
Pentru blat Pentru cremă
2 foi de napolitană întregi
10 albușuri
230g zahăr
80 g făină albă
300 g nucă tocată grosier sau la cutter
500 g rahat tăiat cubulețe mici
Coaja de la 2 lămâi
Un praf de sare 10 gălbenușuri
250 g zahăr
1 zahăr vanilat
200 g unt
Întotdeauna am iubit prăjiturile cu creme și nuci, dar parcă aceasta este una din cele mai bune. Îmi aduc aminte că…
x Ingredients 8 ouă mari
30 g zahăr tos
80 ml ulei floarea soarelui
200 g iaurt gras/ lapte bătut
250 g făină de mălai
100 g făină de grâu
10 g praf de copt
250 g brânză de vaci
600 g telemea de oi mai uscată
Sare dacă mai este nevoie
Pentru servit smântâna la aprecierea fiecăruia! ;)
Gogoșari în sos de muștar cu miere – conservați pentru iarnă Îmi aduc aminte perfect când am mâncat pentru prima…
x Ingredients
Pentru gălbiori Pentru mămăligă
500 g gălbiori
4-5 căței de usturoi
O ceapa medie
3 linguri ulei de măsline
100 ml vin alb sec
200 ml smântâna pentru gătit
2 linguri de muștar
O legătura de pătrunjel 100 g faina de mălai
450 ml apa
Sare după gust
2 linguri de ulei
Îmi aduc aminte cum in copilărie, alături de bunici mergeam după tot felul de bunătăți prin pădurile din zona Banatului, cum…
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații Acceptă
Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.
Închide