Dacă este pulled pork de ce ni și Pulled Chicken burger cu guacamole și cheddar, așa că ieri am luat o caserolă de piept de pui, am făcut chiflele astea minunate și am adăugat câteva ingrediente extra și cina a fost gata. Prietenii pe care i-am avut la masă spun că așa bunătate nu or mancat niciodată, că puiul este foarte fraged, iar Combinația perfectă.
Carnea de pui deși de cele mai multe ori este seacă, dacă nu este gătită corect, însă dacă veți respecta pașii cu atenție, veți obține un piept se pui suculent, fraged și gustos în același timp.
Dacă ai făcut aceste chifle cu o zi înainte, astăzi, numai te joci și le poți folosi fără nici un fel de problemă și la burgeri sau sandwich-URI pentru pachet.
Sosul barbeque este deasemeni făcut în casă și dacă te încumeți să faci o cantitate mai mare, poate fi păstrat la frigider până la 3 luni fără probleme.
Combinația este una super reușită și merge de minune mai ales când ai invitați și chiar pentru o cină târzie. Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și modul simplu de preparare.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru pui:
Ingrediente pentru guacamole:
Alte ingredinete pentru topping:
Mod de preparare:
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 190 de grade
Ungem pieptul de pui cu uleiul de măsline și punem condimentele mai sus menționate, frecăm ușor bucățile de carne și le punem în tava cu vinul.
Le dăm la cuptor pentru 25 de minute sau dacă aveți o sondă până interiorul ajunge la 73 de grade.
Scoatem tava cu puiul din cuptor și le lăsăm să se odihnească 7-8 minute. Cu ajutorul a 2 furculițe destrămării bucățile de carne astfel încât să obținem fâșii potrivite de carne.
Punem jumătate din lichidul în care s-au făcut bucățile de carne și adăugăm carnea și sosul barbeque. Dăm un clocot și potrivim de gust.
Mod de preparare pentru guacamole:
Scoatem sâmburii de la avocado și îndepărtăm coaja.
Ceapa și usturoiul le curățăm și le tocăm mărunt.
Roșia o tăiem sferturi, îndepărtăm casa semințelor și o tocăm cubulețe mici.
Punem avocado-ul într-un castron cu puțină sare și zdrobim, adăugăm restul ingredinetelor, potrivim de gust și dăm deoparte.
Cheddarul îl dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Tăiem capacele chiflelor și ungem cu unt, atât bazele cât si capacele, le băgăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt în cuptor la 200 de grade pentru 2 minute sau le prăjim ușor în tigaie.
Punem bazele chiflelor pe o tavă, distribuim uniform carnea pe cele 5 chifle, adăugăm avocado și cheddarul ras. Punem capacele și suntem gata de servit.
De aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!