Pulpe de pui caramelizate la cuptor
Pulpele acestea sunt atât de bune încât te lingi pe degete până la cot și acum îmi pare rău că am făcut doar atât de puține, dar nu au intrat zilele în sac și cu siguranță le voi face cât de curând. Practic acestea sunt cele care mi-au rămas de la un grătar ce l-am făcut cu prietenii în Weekend.
Sunt lipicioase și gustoase, fragede și aromate, încât bănuiesc că știți acel moment când rozi și capetele oaselor, partea aceea cartilaginoasă. Se fac ușor, nu necesită decât pulpele, condimente și miere, însă rezultatul e de-a dreptul fantastic! Pentru a reduce din timpul de pregătire marinarea se pot face cu o zi înainte, iar a doua zi doar băgate la cuptor.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul super simplu de preparare.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă potrivită de cuptor cu hârtie de copt.
Curățăm pulpele de eventualele pene și le ștergem bine cu un șervet de hârtie.
Le punem într-un castron alături de condimente, miere și dulceața de ardei iute, apa, uleiul, eu am pus si coaja de lămâie, datorită uleiurilor volatile pe care o conține si am zis că îi va da o aroma bună, bine am făcut! Le amestecăm bine și le dăm la rece cel puțin 3 ore.
Cu o oră înainte de a le pune la cuptor le scoatem afară, sa ajungă la temperatura camerei.
Punem crenguțele de rozmarin și cimbru pe fundul tăvii și deasupra pulpele marinate.
Le dăm la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, întorcându-le de 2-3 ori.
Acum că sunt gata, vă doresc spor la treabă și poftă bună!