Abonează-te la canalul de Youtube

Pulpe de pui caramelizate la cuptor

( 5 din 5 )
Se încarcă...
  • 2 pPorții
  • 5 mPreparare
  • 40 mGătire
  • 45 mGata în
Printează rețeta

Pulpe de pui caramelizate la cuptor

Pulpele acestea sunt atât de bune încât te lingi pe degete până la cot și acum îmi pare rău că am făcut doar atât de puține, dar nu au intrat zilele în sac și cu siguranță le voi face cât de curând. Practic acestea sunt cele care mi-au rămas de la un grătar ce l-am făcut cu prietenii în Weekend.

Sunt lipicioase și gustoase, fragede și aromate, încât bănuiesc că știți acel moment când rozi și capetele oaselor, partea aceea cartilaginoasă. Se fac ușor, nu necesită decât pulpele, condimente și miere, însă rezultatul e de-a dreptul fantastic! Pentru a reduce din timpul de pregătire marinarea se pot face cu o zi înainte, iar a doua zi doar băgate la cuptor.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul super simplu de preparare.

Cum se fac pulpele de pui caramelizate la cuptor?

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Ingrediente:

  • 6 bucăți pulpe inferioare
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 1 linguriță de usturoi granulat
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță piper
  • Opțional fulgi de chilii
  • 2 linguri de miere
  • 1 linguriță dulceață de ardei iute
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 3-4 linguri de apă
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • 2-3 crenguțe de rozmarin
  • 2-3 crenguțe de cimbru

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă potrivită  de cuptor cu hârtie de copt.

Curățăm pulpele de eventualele pene și le ștergem bine cu un șervet de hârtie.

Le punem într-un castron alături de condimente, miere și dulceața de ardei iute, apa, uleiul, eu am pus si coaja de lămâie, datorită uleiurilor volatile pe care o conține si am zis că îi va da o aroma bună, bine am făcut! Le amestecăm bine și le dăm la rece cel puțin 3 ore.

Cu o oră înainte de a le pune la cuptor le scoatem afară, sa ajungă la temperatura camerei. 

Punem crenguțele de rozmarin și cimbru pe fundul tăvii și deasupra pulpele marinate.

Le dăm la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, întorcându-le de 2-3 ori.

Acum că sunt gata, vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Leave A Comment

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide

});