Turtă dulce umplută și glazurată cu ciocolată
Turtele astea dulci îmi aduc aminte de vizitele mele destul de dese as spune la vecinii din estul țării, mai precis prin Serbia, Muntenegru, Croația și chiar Ungaria.
M-am îndrăgostit de ele la prima degustare și de atunci nu există vizită și să nu vin acasă cu provizii serioase. Sunt atât de bune și aromele efectiv îmi provoacă acel mai vreau, umplute cu caise sau căpșuni și glazurate cu ciocolată, au devenit desertul meu favorit.
Sunt super simplu de făcut, cu ingrediente identice ale turneu dulci, atât că au în plus dulceața și glazura de ciocolată.
Trebuie încercate măcar o dată și apoi e suficient, să ții le dorești mai des. La început, ma gândeam că se fac atât de greu, dar nu, aș putea spune că este o joacă de copil.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul simplu de preparare.
Alte rețete de biscuiți/fursecuri și multe alte dulciuri minunate, găsiți în secțiunea desert, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Ingrediente pentru umplutură și glazură
Mod de preparare:
Într-un bol vom pune ingredientele uscate și le cernem. (Făina, scorțișoara, ghimbirul, cuișoarele, bicarbonatul, sarea și nucșoara)
Punem untul care trebuie să fie la temperatura camerei cu zahărul și extractul de vanilie într-un bol și mixăm până se deschide la culoare.
Încorporăm oul și mixăm până obținem o compoziție cremoasă și care aderă la pereții vasului.
Adăugăm mierea și continuăm să mixăm la viteză maximă pentru 1 minut.
Încorporăm în 3 tranșe și ingredientele uscatesi mixăm la viteză mică până obținem un aluat lipicios, dar omogen.
Turnăm compoziția într-o folie alimentară și o dăm la rece pentru minim 3 ore.
Pe un plan de lucru presărat cu făină întindem aluatul cu o grosime de 3-4 mm, în funcție de cât de groase doriți să fie, nu vor crește exagerat, însă aproape că își vor dubla volumul.
Decupați formele preferate. Cu ajutorul unui sac cu șpriț, turnați câte puțină dulceață, pe jumătate dintre formele obținute. (nu puneți prea multă că după aceea nu veți mai reuși să le lipiți și se vor crăpa).
Puneți celelalte jumătăți peste fiecare formă și lipiți ușor marginile fără a presa mijlocul.
Pentru că se vor deforma ușor, mai decupați încă o dată.
Aranjați-le frumos pe tăvi cu distanțe de minim 1 cm între ele.
Coaceți 8-10 minute sau până se rumenesc frumos.
Când sunt gata scoateți-le pe un grătar de răcire și lăsați-le să se răcească complet.
Topiți ciocolata pe bain marie, cu atenție că fundul vasului să nu atingă apa.
Treceți turtele prin ciocolată și scoateți-le afară cu ajutorul unei furculițe cu 2 coarne, ștergeți baza cu o spatulă.
Puneți-le pe tăvi tapetate cu hârtie de copt și lăsați-le să se tempereze.
Topiți și ciocolata albă și faceți dungi sau spirale deasupra fiecărei turte, presărați bombonele sau lăsați-le simple. Le lăsăm să se întărească ciocolata și le punem în cutii. Se vor frăgezi după 2-3 zile, în funcție și de umiditatea din încăpere.
Cam asta a fost pentru azi, de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la copt și poftă bună!