Astăzi dăm o nouă identitate prăjiturii cu suc de portocale sub forma și denumirea de Tort Fanta cu blaturi umede de cacao și cremă de brânză, inserție de jeleu de portocale.
Îmi aduc aminte cu drag și cu nostalgie de prăjitura Fanta cu cremă de brânză dulce și blat cu cacao. De fiecare dată, fără excepție, aveam porțiile stabilite dinainte, asta pentru că copii fiind mereu ne “băteam” pe această delicatesă. Gust ușor dulce acrișor al cremei de brânză în combinație cu blatul cu cacao, este perfecțiunea unui desert răcoritor și sățios în același timp. Era una din cele mai populare, odată cu apariția băuturii cu același nume. Rețeta o am din caietul mamei, care și ea o are de la tanti Florica, o prietenă de familie.
Este ușor de făcut și destul de ieftină, din câteva ouă, făină, niște brânză și suc de portocale iese minunea numită Fanta.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Cum se face prajitura Fanta cu cremă de brânză dulce și blat cu cacao
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru cremă:
Ingrediente pentru discurile cu jeleu de portocale:
Ingrediente pentru jeleul de portocale:
Mod de preparare tortul Fanta cu cremă de brânză dulce și blat cu cacao:
Pentru discurile cu jeleu de fanta:
Înfoliem cu grijă să scoatem tot aerul din interiorul a două farfurii cu diametrul de 18 cm.
Punem toate ingredientele într-o crăticioară și fierbem la foc mediu amestecând încontinuu până dispare culoarea tulbure și devine translucidă. Reducem focul la minim și mai fierbem 1 minut.
Turnăm compoziția în mod egal pe cele 2 farfurii, acoperim ci o folie și dăm la rece. Musai trebuiesc răcite complet ca să puteți să le manevrați mai târziu.
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 175 de grade.
Amestecăm făina cu cacaua și le cernem împreună intr-un alt bol.
Separăm ouăle, gălbenușurile le amestecăm cu uleiul și le batem până se spumează.
Albușurile le batem spumă cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul treptat.
Turnăm compoziția de gălbenușuri peste albușul bătut spumă și mai batem ușor, până se încorporează.
Adăugăm și compoziția de făină cu cacao, iar cu o paletă de Silicon amestecăm încet cu mișcări de sus în jos până se încorporează.
Turnăm într-o tavă rotundă tapetat pe fund cu hârtie de copt. Coacem 35-40 de minute sau până trece testul scobitorii.
Scoatem din cuptor și lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt. După aceea scoatem afară blatul pe un grătar și îl lăsăm să se răcească.
Mod de preparare pentru cremă:
Punem toate ingredientele într-un castron și le batem până se spumează și obținem o consistență cremoasă a brânzei.
Tăiem capacul blatulului, pentru a-l îndrepta, că la copt face o mică burtă, apoi îl tăiem în două părți egale.
Punem o bucată de blat într-un inel sau în forma în care am copt blatul, turnăm 1/4 din cremă peste blatul rece, apoi una dintre jeleuri, iar 1/4 din cremă, blat, cremă, jeleu și ultima parte de cremă, nivelăm și dăm la frigider.
Facem și celalalt jeleu de portocale, folosind aceeași metoda ca mai sus, îl dăm jos de pe foc și o lăsăm să se tempereze după care o turnăm peste crema de brânză.
Dăm din nou la frigider pentru 3 ore sau peste noapte, după care putem tăia și servi, asta în caz că mai aveți răbdare.
Simplu, rapid și gustoooos! Așadar, spor la treabă și poftă bună!