O pastă tahini făcută acasă, înseamnă să știi exact ce ai pus în ea, plus că nu se compară niciuna din comerț cu cea făcută acasă, ai nevoie de 2 ingredinete și un blender puternic, iar pasta de susan e gata în 15 minute.
Azi vroiam să fac vinetele coapte cu sos de iaurt și când să iau pasta tahini din cămară, Ia-o de unde nu-i… bine că am avut acasă semințe de susan, pentru că altfel nu știu ce făceam, mașina e în service, iar vinetele erau deja în cuptor.
Dar știți cum e, când pot face alții și tu Numa să iei și să te folosești parcă e mai bine, deși conștient știi că e mult mai bună făcută de tine acasă, așa că am luat susanul, m-am ocupat de el și am făcut un tahini de te lingi pe degete.
Despre pasta tahini se poate vorbi mult și bine, cert e că folosește ca ingredient pentru multe preparate, matinale în bucataria asiatică. Dar nu vă mai țin și vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o tigaie rece punem 50 ml de ulei vegetal, adăugăm susanul și gătim pe foc mic până încep să prindă o culoare aurite roșcată. Amestecăm într-una, altfel semințele de pe fundul vasului se vor arde, iar cele de deasupra vor rămâne crude.
Turnăm semințele într-un alt vas rece și le lăsăm să se tempereze.
Adăugăm susanul într-un blender și mixăm până obținem o pastă fină și cremoasă. Dacă este nevoie și nu se mixează, rămânând pe pereții vasului, mai adăugăm și celălalt ulei.
Asta a fost pentru astăzi, vă doresc spor la treabă și poftă bună!