Vinete coapte cu sos iaurt

( 5 out of 5 )
Loading...
Vinete coapte cu sos iaurt
  • -3 pServings+
  • 10 mPrep Time
  • 20 mCook Time
  • 30 mReady In
Print Recipe

Vinete coapte cu sos iaurt

Vinete coapte cu sos de iaurt, un deliciu răcoritor, dar și o gustare sănătoasă și rapid de făcut.

Vinete coapte cu sos iaurt

Luasem câteva vinete din piață, am făcut câteva pane, iar cu restul am zis ca o să le coc, însă mi-am aduc aminte că la Istanbul am mâncat niște vinete tare gustoase cu sos de iaurt, așa că le-am schimbat destinația. M-am jucat puțin cu condimentele, iar rezultatul a fost de-a dreptul spectaculos.

Prin natura lor, vinetele la grătar sau coapte sunt fenomenale, însă pentru acest lucru avem nevoie de ulei, așa că am ales să fac un sos acrișor de iaurt cu sumac, care sa balanseze gustul final. Inițial rodia a fost pe post de decor, dar până la urma a fost cea care a pus punctul pe i 😍😍😍

De aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Vinete coapte cu sos iaurt

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem vinete coapte cu sos de iaurt?

Ingrediente pentru vinete:

  • 3 vinete chinezești
  • O linguriță de praf de usturoi sau usturoi proaspăt tocat mărunt
  • Sare și piper după gust
  • Sumac după gust
  • 4-5 linguri de ulei de măsline

Ingrediente pentru sosul de iaurt cu tahini:

  • 40 g tahini
  • 150 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 1 linguriță de sumac
  • 2 linguri suc de lime
  • 30 ml ulei de măsline
  • Sare și piper după gust

Pentru topping:

  • Boabe de rodie
  • Câțiva sâmburi de nucă copți
  • Pătrunjel

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180’de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.

Spălăm vinetele, le ștergem și le tăiem pe lung.

Cu ajutorul unui cuțit pentru decojit, facem incizii sub formă de romb, fără a ajunge la coaja vinetei.

Cum taiem vinetele

Condimetăm cu praful de usturoi, sare, sumac și piper, le stropim cu uleiul de măsline și le dăm la cuptor pentru 20’de minute sau până se înmoaie.

Condimentare vinete

În timp ce vinetele se coc o să facem sosul de iaurt, amestecând toate ingredientele într-un bol până la omogenizare.
Cum pregătim sosul

 

Lăsăm vinetele să se răcească, le ungem cu sosul de iaurt, presărăm bobițele de roșie, bucățele de nucă coapte și pătrunjel. Stropim discret cu ulei de măsline și vinetele sunt gata.

Vinete coapte cu sos iaurt

 

Simplu, rapid și sănătos. Iar de aici nu îmi rămâne decât să va doresc spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide