Bun găsit! Această Plăcintă cu mere fragedă și aromată din aluat cu untură, este atât de bună și de aromată, încât este imposibil să nu te îndrăgostești de ea și o rețetă simplă și mai ușoară, nu cred să existe.
Necesită doar să respecți pașii cu strictețe și să nu frămânți prea mult aluatul, pentru a nu dezvolta glutenul, nu de alta, dar nu va mai fi fraged, ci se va întări.
Așadar din numai câteva ingrediente veți face o plăcintă care se va topi în gură. Acest aluat l-am folosit pentru plăcintă cu brânză, Pasteira Napoletana, tartă cu piept de pui și dovlecel și multe altele.
Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor, dar și modul de preparare și cu siguranță va fi pe placul dumneavoastră.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți în secțiunea desert click aicisau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru umplutura de mere:
Mod de preparare pentru aluat:
Într-un castron vom pune făina, sarea, zaharul și untura. Le frământăm bine până obținem o compoziție nisipoasă.
Adăugăm gălbenușurile, aproape toată apa, mai lăsăm 2-3 linguri deoparte și frământăm rapid aluatul. Restul de apă o folosul doar dacă este nevoie, va trebui să obținem celui fraged, dar ușor elastic.
Îl punem într-o folie și îl dăm la frigider pentru minim o oră. În cazul în care doriți să îl folosiți pentru tarte sărate sau sărățele, nu trebuie decât să eliminați zahărul din compoziție și să adăugați o jumătate de linguriță de sare în plus.
Mod de preparare pentru umplutura de mere:
Dăm merele pe răzătoarea cu ochiuri mari și le punem la călit cu zahărul până scade toată apa.
Adăugăm scorțișoara, zahărul vanilat și dăm deoparte să se răcească complet.
Asamblare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm fundul unei tavi de 42/32 cm cu hârtie de copt.
Împărțim aluatul în două părți egale și întindem fiecare bucată de aluat pe un plan de lucru presărat cu făină un dreptunghi de 42/32 cm.
Rulăm prima foaie de aluat și o întindem pe fundul tăvii.
Distribuim o jumătate din cantitatea de griș pe suprafața foii de plăcintă, apoi compoziția de mere.
Punem restul de griș și întindem și cealaltă foaie și o punem deasupra merelor. Cu ajutorul unui băț de frigăruie găurim din loc în loc plăcintă până la fundul tăvii.
Dăm la cuptorul preîncins pentru o oră și 10 minute. Lăsăm să se răcească complet în tava în care s-a copt, după care putem tăia și servi, cu sau fără zahăr pudră.