Cu siguranță această budincă de tăiței cu brânză și vișine e cel mai bun desert pe care l-am pregătit în ultima vreme.
Combinația de lactate cu vișine este de-a dreptul genială, nu știu, dar parcă sunt făcute una pentru cealaltă. Numai când mă gândesc la succesul plăcintei cu vișine și iaurt deja bălesc. 🤣🤣🤣
Totul a pornit de la vișinele primite de la prietenii mei Adriana și Alex, care mi-au adus un castron mare de vișine și cum în ultimii ani prefer să folosesc fructele proaspete și să nu le mai conserv, am făcut o tură de plăcintă cu vișine și iaurt, iar pentru restul trebuia să le găsesc o soluție ca să nu se strice…și uite că a venit ideea salvatoare.
Dulce-acrișoară merge perfect cu un sos parfumat si cremos de vanilie făcut acasă, în timp ce se coace plăcinta. Vă spun drept că toți cei care au gustat din ea s-au dovedit efectiv încântați și fericiți.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru budincă:
Ingredinete pentru sosul de vanilie:
Mod de preparare pentru budinca de tăiței:
Ungem cu unt și tapetăm cu pesmet o tavă de cuptor cu dimensiunea de 25/35 cm.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Vișinele gata stoarse înseamnă că după ce vom stoarce vișinele trebuie să rămână cantitatea de 600-650 g. Mie dintr-un kilogram de vișine fără sâmburi mi-au rămas 620 g.
Într-un bol punem brânza, zahărul, smântâna, ouăle, coaja de lămâie, zahărul vanilat, sarea și amestecăm până se topește zahărul.
Fierbem tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Îi stoarcem printr-o sită și trecem printr-un jet de apă rece.
Adăugăm la compoziția de brânză tăițeii, vișinele și amestecăm ușor, atât cât să se încorporeze.
Dăm la cuptor pentru 40-45 de minute sau până se rumenește frumos. Scoatem tava și o lăsăm să se tempereze, după care putem servi.
Mod de preparare pentru sosul de vanilie:
Toate ingredinetele trebuiesc să fie la temperatura camerei.
Punem toate ingredientele într-un bol termorezistent și le omogenizăm.
Așezăm bolul pe o cratiță cu apă, astfel încât fundul bolului să nu atingă apa. Amestecăm până se îngroașă. Dăm deoparte să se tempereze și mai amestecăm din când în când să nu se facă pojghiță.
Gata sosul de servit.
Simplu, rapid și foarte gustos, dar nu vă mai rețin, vă doresc spor la treabă și poftă bună!