Ciocolată de casă cu vișine, ciocolata copilăriei mele, cel mai bun baton de ciocolată, doar din ingrediente 100% naturale, pe care fiecare dimtre noi le avem in cămară.
Sunt mai bine de 30 de ani de când fac această ciocolată și nu am găsit o rețetă mai bună ca aceasta. E moale, fragedă, ciocolatoasă de efectiv se topește în gură.
E o veche rețetă, găsită în caietul mamei mele, care de fapt nu e al ei ci al unei mătuși de-a tatălui meu din zona Făgetului. Eu nu am apucat sa o cunosc personal, însă din poveștile familiei era o gospodina desăvârșita! Recunoscută și apreciata in sat, Cornelia era bucătăreasa de la căminul cultural din sat și nu exista eveniment la care sa nu participe.
De-a lungul anilor am tot făcut-o și refacut-o atât simpla, cât și in combinație cu nuci, cu stafide, cu cocos sau prajitura Bounty, reteta pe care o gasesti aici:
alune de pădure, ciocolata de casa cu merisoare și glazura de migdale caramelizate, rețetă pe care o găsești aici:
sau cu te miri ce. E delicioasa sub orice forma.
Astăzi mi-a fost pofta de ciocolata și cum se face in numai 15 minute, fără coacere și alte cele, m-am apucat de treaba! Și bineînțeles cu putine îmbunătățiri :)))
Am făcut și o poza la reteta, dar nu știu cât se mai înțelege…. Patina timpului și-a spus cuvântul 🙂
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente necesare:
Mod de preparare:
Tapetăm o tavă de 25/35 cm cu folie alimentară.
Coacem nuca și o tocăm asemeni boabelor de muștar.
Punem zahărul cu apa, vișinele și sarea la fiert, până când luăm o picătură între degete și ne lasă niște firișoare între ele. Din momentul în care începe să fiarbă (1-2 minute) dar depinde și cât de tare este focul.
Luăm jos de pe foc. Adăugăm untul și lăsăm sa se tempereze puțin.
Într-un castron punem cacaua, laptele praf cernute printr-o sită și amestecăm bine.
Adăugăm siropul de zahăr cu vișine și amestecăm până se omogenizează.
Turnăm compoziția în tavă și o nivelăm rapid, presărăm nucă coaptă și tocată.
O lăsăm pentru 6-7 ore la temperatura camerei după care o tăiem fâșii subțiri de 5 mm.
Rulăm fâșiile și este gata de servit 😍😍😍 Spor la treabă și poftă bună!