Covridog cu cabanos și cașcaval

( 4.4 out of 5 )
Loading...
Covridog cu cabanos și cașcaval
  • -5 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 50 mGata in
Print Recipe

Covridog cu cabanos și cașcaval

Salivez cu gândul la cel mai bun covridog cu cabanos și cașcaval de mai bine de o lună secând m-am întors din Statele Unite.

Covridog cu cabanos și cașcaval

Acum vă întrebați ce legătura are una cu cealaltă, ei uite că are una destul de strânsă. Cum eu merg la prietenii mai în Chicago, cel puțin de 2 ori pe an, întotdeauna fără excepție mă opresc la o Brutărie care are aceste minunății și îmi iau câteva bucăți, ca să am și pe a doua zi acasă.

 

Sunt moi, fragede cu gust ușor afumat datorită cârnaților și cu mult cașcaval topit care se întinde ușor de la prima îmbucătură. Ei na că când am venit, tot cu gândul la ei am stat și uită că azi i-am făcut în propria mea variantă cu cabanos și mult cașcaval.

Nu-i așa că deja v-am făcut poftă?! Dar de ce să poftiți la ei, ca și mine când puteți să le faceți acasă din numai câteva ingrediente absolut accesibile tuturor, iar modul de preparare destul de simplu și pentru cel mai neîndemânatic într-ale bucătăriei.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare. Am ținut neaparat să pun și aceasta fotografie ca să-i vedeți și pe piticii mei care mi-au stat aproape pe tot parcusul rețetei, dând târcoale mesei pe care fotografiez. 

Covridog cu cabanos și cașcaval

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Covridog cu cabanos și cașcaval


Ingrediente:

  • 350 g făină
  • 200-220 ml apă călduță în funcție de calitatea făinii
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 20 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 5 fire de cabanos lungi
  • 200 g cașcaval

Mod de preparare aluat:

Punem drojdia cu sare și zahăr într-un castronel și o omogenizăm până obținem o pastă.

9F0D43C3-0921-4672-9675-E09926863F6B.jpeg

Punem făina intr-un castron, facem o gaură în mijloc, turnăm drojdia, apa și uleiul de măsline.

B0592B96-251B-457E-9BE5-1CA96C1B58EC.jpeg

Frământăm până obținem un aluat neted și elastic, care se desprinde de pe pereții vasului, semn că aluatul e bine frământat.

2A3F490D-9E66-47BB-A67F-5A22A201BDD4.jpeg

Ungem castronul cu o linguriță de ulei de măsline și punem aluatul, îl acoperim și îl lăsăm la dospit până își dublează volumul.

9ED7F223-65F9-495A-98D7-8CFA268A0AA6.jpeg

Asamblare:

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.

După dospire, pe un plan de lucru presărat cu făină întindem aluatul sub dreptunghiulară cu dimensiunile de 50/35 cm.

La fiecare 10 cm tăiem aluatul cu ajutorul unui pinten, punem câte un fir de cabanos.

Covridog cu cabanos și cașcaval

Rulăm firele de cabanos în aluat, punem batoanele obținute unul lângă celălalt și cu ajutorul unui cuțit tăiem doar aluatul la suprafață.

Covridog cu cabanos și cașcaval

Ungem cu ajutorul unei pensule de silicon suprafața aluatului cu apă și răzuim tot cașcavalul deasupra. Presăm ușor, atât cât să facă priză.

Covridog cu cabanos și cașcaval

Transferăm cu grijă fiecare rol în tavă și mai lăsăm 10-15 minute la dospit după care băgăm la cuptor pentru 20 de minute.

Covridog cu cabanos și cașcaval

Simplu, gustos și foarte ușor de pregătit, dar nu vă mai rețin, vă doresc spor la treabă si poftă bună.

Covridog cu cabanos și cașcaval

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password