Poate sună prea diferit, dar aceasta tochitură de pui cu ciuperci și bacon este de-a dreptul o mâncare spectaculoasă, atât din punct de vedere al aromelor dar și al gustului.
Combinația clasică dintre carnea de pui și ciuperci asociate cu puțină afumătură sunt un spectacol! Vă spun că toți am mâncat de larcă nu am mai văzut mâncare de o lună.
Carne fragedă, ciuperci, afumătură, totul completat cu usturoi și pătrunjel poate fi cina rapidă și gustoasă chiar și pentru cei mai pretențioși meseni.
Se face foarte rapid și poate fii combinată cu mămăliguță, piure de cartofi, orez sau efectiv consumată ca atare alături de o salată de varză, murături sau chiar cu pâine.
Dar nu vreau să vă mai rețin prea mult, vă invit să Rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor, dar și a modului super simplu de preparare, gata în maxim jumătate de oră.
Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tăiem fâșii pieptul de pui, îl condimentăm cu sare, piper și boia.
Tăiem ciupercile în câte 3 felii fiecare bucată.
Baconul îl tăiem julienne mai grosuț.
Pătrunjelul îl spălăm și îl tocăm mărunt.
Usturoiul îl curățăm, îl tocăm mărunt.
Încingem o tigaie cu o jumătate din cantitatea totală de ulei si tragem feliile de piept de pui la tigaie pe foc mare amestecând continuu, astfel încât să obținem o crustă aurie. Dăm deoparte intr-o tavă.
În altă tigaie cu cealaltă jumătate din cantitatea totală de ulei tragem ciupercile pe foc mare până se înmoaie si le dăm și pe acestea deoparte.
Prăjim separat și baconul până devine brun roșcat.
Cam așa ar trebui să arate fiecare.
Într-o tigaie mare și încinsă gen wok sau una mare clasică punem carnea, ciupercile, baconul, usturoiul, pătrunjelul și le mai sotăm 3-4 minute până se îmbină gusturile. Dacă mai este nevoie mai putem adăuga sare și piper.
Putem servi cu o mămăliguă fierbinte, cu un piure de cartofi sau efectiv cu murături, așa cum am făcut si noi. Spor la treabă si să vă fie de folos!