Propunere de sezon și nu numai Cremă de morcovi cu linte roșie, un deliciu perfect pe tru zilele mohorâte și friguroase, mai ales dacă o facem picantă.
Nouă ne place tare mult, aș putea spune că e supa noastră preferată pentru că este consistentă, aromată, cremoasă, gustoasă și nu necesită decât o jumătate de oră si e gata de servit.
Ingredientele sunt simple și la îndemâna tuturor, le găsim și la magazinul din colț, sunt spornice, mai ales lintea care absoarbe foarte mult lichid și dintr-o mână de linte facem 5-6 porții, îndeajuns pentru toată familia.
Așadar acum vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar si a modului de preparare explicat pas cu pas pentru o reușită gatantată.
Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Cum facem cea mai bună supă Cremă de morcovi cu linte roșie?
Ingrediente:
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm legumele și le tăiem grosier.
Într-o oală încăpătoare punem uleiul de măsline, legumele, puțină sare și le călim bine până se înmoaie, la foc mic.
Peste legume punem lintea și mai călim 4-5 minute.
Adăugăm aproximativ 2,5 l de apă și fierbem la foc mic până ce toate ingredinetele sunt moi și potrivite pentru a fi mixate.
Adăugăm smântâna și condimentele și sare dacă mai necesită.
Într-un blender mixăm bine crema până obținem o consistență fină și cremoasă. Mare atenție, dacă mixați cu un blender care are un capac ermetic, trebuie să o lăsați să anungă la temperatura camerei, altfel există riscul de explozie al vasului din cauza presiunii sau puteți mixa cu unul vertical dacă vă grăbiți.
După mixare îi mai dăm un clocot și este gata se servit alături de suc stors de lime. Spor la treabă și poftă