Cel mai bun și mai delicios Rol Snickers făcut din ingrediente simple și la îndemâna tuturor, cu un mod de preparare potrivit chiar și pentru cei mai neîndemânatici într-ale bucătăriei.
Provocarea a început după ce am mâncat un baton Snickers din care caramelul se prelingea ușor, iar arahidele nu au făcut decât să completeze acest tablou minunat al batonului meu preferat. Ajuns acasă m-am pus să testez și să testez și parcă nimic nu îmi plăcea, însă rolul acesta este spectaculos de bun. Dar azi caramelul cu arahide a fost soluția ideală pentru acest desert minunat. Și da, acum a ieșit ceea ce trebuie.
Da, mă pot lăuda cu un rol perfect, ușor Sărat datorită arahidele coapte și sărate, care a fost apreciat de absolut toti cei care l-au gustat. Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru caramelul cu arahide:
Ingrediente pentru crema de brânză cu frișcă:
Ingrediente pentru glazura de ciocolată cu arahide:
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor de 30/40 cu hârtie de copt.
Amestecăm făina cu cacaua, praful de copt și le cernem.
Punem ouăle cu sarea, zahărul și le batem până obținem o spuma densă și tare.
Adăugăm uleiul și amestecăm ușor până se încorporează.
Amestecul de faină îl adăugăm în 2 tranșe amestecând cu o spatulă cu mișcări largi de sus în jos.
Turnăm în tavă, nivelăm și dăm la cuptor pentru 15-18 minute sau până trece testul scobitorii.
Scoatem tava din cuptor și o punem aluatul cu tot cu hârtia de copt pe un prosop de Bucătărie, apoi rulăm strâns, dar cu grijă să nu îl rupem. Lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru caramelul cu arahide:
Punem zahărul intr-o crăticioară pe foc mic rotind din când în când până se topește complet și capătă o culoare frumoasă. Când spun rotind înseamnă a mișca brusc cratița astfel încât să se amestece singur. (Sper că am fost înțeles 😊)
Adăugăm untul, oprim focul și amestecăm într-una până se încorporează perfect.
Punem și smântâna, pornim din nou focul pe mic, atât cât să pâlpâie și fierbem 7-8 minute.
Încorporăm și arahidele și dăm deoparte să se răcească complet.
Mod de preparare pentru crema de brânză cu frișcă:
Punem crema de brânză cu zahărul pudră și mixăm până se omogenizează.
Adăugăm frișca, mixăm în continuare încă 1-2 minute până se întărește. (Crema o facem după ce blatul și caramelul este rece)
Asamblare:
Desfacem cu grijă blatul, îl ungem cu compoziția de caramel, lăsând în partea superioară 2 degete neacoperit.
Distribuim și crema de brânză, o întindem la fel cât caramelul și rulăm strâns. Dăm la rece pentru o oră.
Mod de preparare pentru glazura de ciocolată cu arahide:
Topim ciocolata pe bain marie și adăugăm uleiul.
Încorporăm și arahidele tocate
și turnăm peste. Glazura trebuie să fie lichidă, dar nu fierbinte.
Dăm din nou la rece pentru o oră după care putem tăia și servi. Sa va fie de folos!