Print Recipe
Cui nu-i plac croissantele?! Nu cred să existe cineva care să poată spune asta! Astăzi vă prezint o rețetă super ușoară de croissante Rugelach, cu ciocolată, făcute în casă și sunt pline de ciocolată!
Ca și timp de preparare pot spune că sunt cele mai rapide și mai ușoare de atât nu am făcut vreodată! Printre treburile casnice m-am apucat de aluat pe care l-am lăsat să dospească după care am fost să mai sap în grădină, apoi am revenit pentru împărțirea aluatului, moment în care am împărțit untul, apoi iar în grădină și tot așa nici nu mi-am dat seama cum a trecut timpul și am terminat și croissantele.
Sunt moi, fragede și cu gust intens de ciocolată. Dar nu e neaparat nevoie să le faceți pe toate cu ciocolată, eu am ales să fac jumătate doar cu ciocolată și jumătate și cu magiun de prune. Ingredinetele sunt pentru 16 croissante, așa că puteți umple si cu gem, brânză sau chiar cremă de vanilie.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Cum să faci Croissante rapide cu Nutella
Ingredients
- Ingrediente aluat
- Ingrediente pentru umplut și uns croissantele:
Ingrediente pentru umplut și uns croissantele:
Mod de preparare
-
1.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cernem făină într-un castron mare. Facem o gaură, adăugăm laptele călduț, zahărul vanilat, zahărul și drojdia. Amestecăm de câteva ori până obținem o compoziție cleioasă. Dăm deoparte și lăsăm să se activeze drojdia.
-
2.
Adăugăm oul, iaurtul și amestecăm cu ajutorul unei spatule de Silicon până aceasta devine ineficientă.
-
3.
Încorporăm 1 lingură de ulei și frământăm până obținem un aluat elastic și omogen. Ungem un castron cu uleiul rămas și acoperim cu o folie. Lăsăm la dospit până își dublează volumul.
-
4.
Împărțim aluatul în 6 părți egale.
-
5.
Întindem aluatul la un diametru de 20 cm. Ungem cu câte o parte de unt le suprapunem și facem la fel până terminăm untul și aluatul.
-
6.
Punem aluatul pe o tavă unsă cu puțin ulei acoperit cu o folie la frigider și lăsăm 30 de minute.
-
7.
Pe un plan presărat cu faină întindem aluatul cu un diametru de 55-60 de cm și cu o grosime de 3-4 mm. Crestăm marginile aluatului la 1,5 cm exact așa cum se vede în fotografie și distribuim Nutella. Rulăm croissantele.
-
8.
Punem pe tăvile tapetate cu hârtie de copt și le ungem cu amestecul de gălbenuș cu ulei și apă.
-
9.
Dăm la cuptorul preîncălzit pentru 20-22 de minute sau până se rumenesc frumos. Scoatem cornurile din cuptor, presărăm zahăr pudră și Opțional Nutella. Simplu, rapid, gustos și perfect pentru micul dejun!