Dacă până acum nu ai făcut Salată de urzici cu maioneză e momentul să dai o fugă să culegi urzici și să te apuci de treabă!
Sunt atât de bune și de gustoase încât aș fi în stare să mănânc de la mic dejun până la cină numai așa ceva. Pur și simplu sunt geniale și nu mă gândeam vreodată la această combinație însă de Paște anul acesta, prietenul meu Bogdan a primit de la mama lui o caserolă cu ceva verde și eram ferm convins că e sos de spanac, însă nedumerirea mea acea să prindă contur când a deschis caserola și și-a uns pe pâine.
Gata am aflat e salată de urzici, pregătită de doamna Mihaela, pe care în aceeași zi am și contactat-o pentru rețetă, iar pe această cale îi mulțumesc! Se pregătesc foarte ușor și nu ai nevoie decât de câteva ingrediente însă rezultatul este absolut fantastic!
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor s-ar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spălăm bine urzicile sun jet de apă rece.
Punem o oală încăpătoare la foc cu 2-2,5 litrii de apă. Când începe să clocotească adăugăm urzicile și le fierbem timp de 5-6 minute.
Le scoatem într-o strecurătoare și le lăsăm să se scurgă bine și să se răcească.
După ce s-au scurs le tocăm ca și pe spanac.
Facem maioneza: punem ouăle cu o linguriță de sare și uleiul într-un pahar de blender.
Punem blenderul vertical pe fundul borcanului și pornim pe viteză maximă fără a modifica poziția blenderului. Când vedem că nu mai trage ulei și nu se mai “mișcă” nimic în borcan ridicăm ușor atât cât să înglobăm uleiul rămas. Mare atenție și nu grăbiți acest pas ca riscați să se taie.
Adăugăm cățeii de usturoi și mixăm în continuare până se omogenizează compoziția iar cățeii de usturoi sunt bine mixati. În poză se văd mai mulți căței de usturoi pentru că am făcut porție dublă de maioneză si pentru sosul de iaurt cu usturoi.
Punem urzicile tocate, maioneza, hreanul și completăm cu sare și piper. Amestecăm bine și sunt gata de servit!
Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.