Coșulețe cu gem, nucă și bezea

( 5 out of 5 )
Loading...
Coșulețe cu gem, nucă și bezea
  • -40-45 bucServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 1:30 hGata in
Print Recipe

Coșulețe cu gem, nucă și bezea

Aceste Coșulețe cu gem, nucă și bezea sunt de-a dreptul preferatele românilor nu cred să existe cineva căruia să nu îi fi trecut prin mână măcar o dată aceste desert mic fraged și delicios.

Coșulețe cu gem, nucă și bezea

Practic se fac atât de ușor, încât nu ai nevoie decât de un aluat fraged, gemul preferat și niște nucă, dar bineînțeles și formele pentru copt iar rezultatele încep să se vadă mai ales când ai o rețetă simplă la îndemână.

Coșulețe cu gem, nucă și bezea

Sunt potrivite pentru a le așeza pe un platou alături de alte prăjituri și pot fi păstrate la loc răcoros până la 2 saptamâni și vor fi la fek de fragede și de bune.

Coșulețe cu gem, nucă și bezea

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Coșulețe cu gem, nucă și bezea

Cum facem Coșulețe cu gem, nucă și bezea

Ingrediente aluat:

  • 550 g făină albă tip 000
  • 180 g unt rece cu minim 80% grăsime
  • 4 gălbenușuri
  • 230 g smântână grasă cu 25% grăsime
  • 100 g zahăr pudră sau tos
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare

Ingrediente pentru umplutură, bezea și decor:

  • 4 albușuri
  • Un praf de sare
  • 180 g zahăr tos
  • 250 g nucă măcinată
  • 500-600 g gem afine/caise/etc să fie tare 
  • zahăr pudră

Mod de preparare pentru aluat:

Preîncălzim cuptorul la 160 de grade Celsius.

Într-un castron omogenizăm gălbenușurile cu smântâna și extractul de vanilie.

Coșulețe cu gem, nucă și bezea

Punem făina cu untul rece și tăiat cubulețe alături de sare, zahăr, bicarbonat și frământăm cu vârful degetelor până obținem o compoziție nisipoasă.

Coșulețe cu gem, nucă și bezea

Adăugăm compoziția de gălbenușuri și frământăm rapid atât cât să se lege aluatul și să nu dezvoltăm glutenul din grâu.

Coșulețe cu gem, nucă și bezea

Punem într-o folie și dăm la rece pentru o oră.

După trecerea timpului de stat la frigider împărțim aluatul în bucăți de 22-24 g și dăm forma bilelor. Presăm uniform aluatul cu vârful degetelor în forme până iese ușor deasupra marginii.

Coșulețe cu gem, nucă și bezea

Punem pe tavă și dăm la rece.

Mod de preparare pentru bezeaua cu nucă:

Batem albușurile împreună cu praful de sare până începe să se formeze bezeaua după care adăugăm treptat zahărul și continuăm să mixăm până bezeaua devine lucioasă iar zahărul este complet topit.

Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

Încorporăm nu a măcinată și amestecăm cu o spatulă cu mișcări largi de sus în jos.

Cornulețe fragede cu magiun, nucă și bezea

Asamblare:

Distribuim câte o linguriță plină de dulceață în fiecare coșuleț și cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă rotundă turnăm avelinele deasupra dulceții.

Coșulețe cu gem, nucă și bezea

Dăm la cuptor pentru 15-18 minute sau până bezeaua se rumenește frumos.

Coșulețe cu gem, nucă și bezea

Scoatem din forme, lăsăm să se răcească și pudrăm cu zahăr iar de acum sunt fata de servit.

Coșulețe cu gem, nucă și bezea

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password