Aceste Coșulețe cu gem, nucă și bezea sunt de-a dreptul preferatele românilor nu cred să existe cineva căruia să nu îi fi trecut prin mână măcar o dată aceste desert mic fraged și delicios.
Practic se fac atât de ușor, încât nu ai nevoie decât de un aluat fraged, gemul preferat și niște nucă, dar bineînțeles și formele pentru copt iar rezultatele încep să se vadă mai ales când ai o rețetă simplă la îndemână.
Sunt potrivite pentru a le așeza pe un platou alături de alte prăjituri și pot fi păstrate la loc răcoros până la 2 saptamâni și vor fi la fek de fragede și de bune.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente aluat:
Ingrediente pentru umplutură, bezea și decor:
Mod de preparare pentru aluat:
Preîncălzim cuptorul la 160 de grade Celsius.
Într-un castron omogenizăm gălbenușurile cu smântâna și extractul de vanilie.
Punem făina cu untul rece și tăiat cubulețe alături de sare, zahăr, bicarbonat și frământăm cu vârful degetelor până obținem o compoziție nisipoasă.
Adăugăm compoziția de gălbenușuri și frământăm rapid atât cât să se lege aluatul și să nu dezvoltăm glutenul din grâu.
Punem într-o folie și dăm la rece pentru o oră.
După trecerea timpului de stat la frigider împărțim aluatul în bucăți de 22-24 g și dăm forma bilelor. Presăm uniform aluatul cu vârful degetelor în forme până iese ușor deasupra marginii.
Punem pe tavă și dăm la rece.
Mod de preparare pentru bezeaua cu nucă:
Batem albușurile împreună cu praful de sare până începe să se formeze bezeaua după care adăugăm treptat zahărul și continuăm să mixăm până bezeaua devine lucioasă iar zahărul este complet topit.
Încorporăm nu a măcinată și amestecăm cu o spatulă cu mișcări largi de sus în jos.
Asamblare:
Distribuim câte o linguriță plină de dulceață în fiecare coșuleț și cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă rotundă turnăm avelinele deasupra dulceții.
Dăm la cuptor pentru 15-18 minute sau până bezeaua se rumenește frumos.
Scoatem din forme, lăsăm să se răcească și pudrăm cu zahăr iar de acum sunt fata de servit.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.