Ștrudel cu prune din aluat foietaj

( 5 out of 5 )
Loading...
Ștrudel cu prune din aluat foietaj
  • -12 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Ștrudel cu prune din aluat foietaj

Ștrudel cu prune din aluat foietaj, aromatizat cu scorțișoară, este o delicatesă dulce cu origini în bucătăria austriacă și germană. Umplutura bogată de prune coapte, amestecate cu zahăr și scorțișoară, este învelită într-un aluat foietaj crocant și fraged.

Ștrudel cu prune din aluat foietaj

Aroma intensă de scorțișoară completează perfect dulceața fructelor. Este adesea servit ca desert sau gustare, fie cald, fie rece, cu o pulbere fină de zahăr pudră presărată deasupra pentru un plus de rafinament.

Ștrudel cu prune din aluat foietaj

Această rețetă simplă de ștrudel cu prune din aluat foietaj și scorțișoară este ideală pentru a fi savurată în orice moment al zilei, fie ca desert, fie ca gustare reconfortantă alături de o ceașcă de ceai sau cafea.

Ștrudel cu prune din aluat foietaj

Ștrudelul cu prune din aluat foietaj cu scorțișoară este o delicatesă culinară apreciată pentru combinația sa de arome dulci și condimentate. Iată o descriere detaliată a acestei rețete.

Ștrudel cu prune din aluat foietaj

Cum facem Ștrudel cu prune din aluat foietaj

Ingrediente:

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pentru început vom pune prunele tăiate jumătăți sau sferturi în funcție de cât sunt de mari cu zahărul într-un castron și le săltăm de atâtea ori de cat este nevoie pentru a fi acoperite complet de zahăr. Le lăsăm peste noapte afară acoperite cu o folie de prospețime.

Ștrudel cu prune din aluat foietaj

A doua zi scurgem bine prin presare prunele de excesul de suc pe care l-a lăsat și le transferăm într-un alt castron peste care punem grișul și scorțișoara.

Ștrudel cu prune din aluat foietaj

Împărțim aluatul în două și întindem ambele foi de aluat subțiri, ele ar trebui să aibă 30-32 cm/40-42 cm.

Distribuim jumătate din cantitatea de prune și rulăm lejer, nu atrageți ca vor crăpa și se va scurge sucul din ștrudele.

Ștrudel cu prune din aluat foietaj

Cu ajutorul unui cuțit foarte bine ascuțit crestăm aluatul la fiecare 6 cm. Dăm la cuptor pentru 30 de minute sau până se rumenesc frumos.

Ștrudel cu prune din aluat foietaj

Le scoatem din cuptor și le transferăm pe un grătar să se răcească complet. Apoi le tăiem, pudrăm cu zahăr și sunt gata de servit. Spor la treabă și să vă fie de folos!

Ștrudel cu prune din aluat foietaj

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password