Ciorbă de conopidă cu perișoare

( 0 out of 5 )
Loading...
Ciorbă de conopidă cu perișoare
  • -4-6 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Ciorbă de conopidă cu perișoare

O Ciorbă de conopidă cu perișoare  care îmi aduce aminte de vremurile copilăriei când bunica făcea această supă în zilele de post doar ca pentru a aduce un plus de savoare am adăugat și niște perișoare. Nici nu apucam să văd când o pune la foc, că deja era gata de servit.

Ciorbă de conopidă cu perișoare

Este ideală pentru cei care vor să mănânce sănătos, să își mențină greutatea, să țină post în cazul în care o facem fără carne și chiar pentru copii.

Ciorbă de conopidă cu perișoare

Această Ciorbă de conopidă cu perișoare o fac în perioada toamnei, mi se pare că atunci e cea mai bună, legumele sunt la maturitatea lor deplină, iar conopida este în plin sezon. Cu un conținut ridicat de vitamina k, are proprietăți antiinflamatoare, inhibă dezvoltarea inflamațiilor și lista poate continua.

Ciorbă de conopidă cu perișoare

Cum facem Ciorbă de conopidă cu perișoare

Ingrediente:

  • 500 g conopida
  • 200 g morcovi
  • 200 g păstârnac
  • 100 g țelină rădăcină/ 2 tije de țelină 
  • 100 g ardei gras
  • O ceapă medie
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 500 g carne tocată
  • Un ou
  • O foaie de dafin
  • 1 legătură de mărar/pătrunjel
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm legumele, le tăiem cubulețe, ceapa o tocăm mărunt, mărarul îl tocăm mărunt.

Punem  legumele la călit într-o oală alaturi  de ulei și putină sare pentru 10-12 minute la foc mediu.

Ciorbă de conopidă cu perișoare

Eu în loc de țelină rădăcină am folosit tije pe care le-am pus mai târziu.
Ciorbă de conopidă cu perișoare

Într-un castron amestecăm carnea tocată cu oul și jumătate din mărarul tocat. Amestecăm bine și energic ca să obținem o pastă compactă.

Ciorbă de conopidă cu perișoare

Formăm perișoarele atât de mari cat ne plac și le punem pe o farfurie.

Punem o oală la foc cu 2 litrii de apă cu puțină sare iar când da în clocot adăugăm perișoarele și le fierbem 15-18 minute la foc mediu. Luăm spuma ori de câte ori este nevoie.

Ciorbă de conopidă cu perișoare

Când au fiert perișoarele adăugăm supa de pe ele strecurată, perișoarele peste legumele călite, foaia de dafin, piper și o lăsăm la fiert încă 8-10 minute la foc mediu. Punem conopida ruptă buchetele mici, mai fierbem 1-2 minute din momentul în care a început să fiarbă, gustăm de sare și am terminat 🙂 Servim cu mărar tocat.

Ciorbă de conopidă cu perișoare

Simplu, nu-i așa?! Gustos, sănătos și rapid.

Ciorbă de conopidă cu perișoare

Acum vă las să vă apucați de treabă, nu înainte de a vă ura spor și poftă bună!

Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie

IMG_2120-300x225.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password