Când vine vorba de deserturi eu sunt primul care ridic mâna și cum prietenii mei s-au întors din vacanță mi-au adus Foi de napolitane cu dulceață de lapte, nucă și cafea iar alături rețeta scrisă să o fac și eu.
Rețeta de umplut foi de napolitane mai simplă și mai gustoasă ca asta nu cred să fie. Sau poate ca deja sunt cam sătul de rețetele clasice pe care le facem de obicei…?! Nu știu, dar e cert că la prima strigare am halit 4 bucăți fără să îmi dau seama 🤣🤣🤣
Practic din câteva ingrediente simple pe care le găsim mai nou la orice supermarket umplem foile astea fără bătăi de cap. Și cum dulceața de lapte se combină foarte bine cu cafeaua, nuca coaptă nu face decât să vină să completeze tabloul ăsta minunat.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Pentru cei care au lapte condensat îndulcit, puteți face dulceață de lapte acasă.
Mod de preparare dulceață de lapte:
Primul lucru de care ne vom ocupa este laptele condensat pe care îl vom pune cu tot cu cutie la fiert pentru 2 ore, într-o oală cu apă.
Neaparat pe timpul fierberii conserva trebuie sa fie acoperită. După trecerea timpului de fierbere, scoatem cutia afară și o lăsăm să se răcească pentru minim 2-3 ore în funcție și de cât de cald este în bucătărie. Eventual după temperare o punem la frigider pentru o oră.
Mod de preparare:
Coacem nuca la 180 de grade pentru 6-7 minute, dacă folosiți pecan, reduceți timpul de coacere cu 1-2 minute, se coace mult mai repede decât nucă clasică.
Tocați nuca grosier dar nu foarte mare, ar trebui cam ca bobițele de grâu.
Într-un castron punem untul, dulceață de lapte, cafeaua instant și mixăm vreo 2 minute la viteză medie până începe să lase valuri la suprafață.
Adăugăm nuca și amestecăm bine până este încorporată uniform.
Împărțim crema în 4 părți egale și o întindem uniform între cele 5 foi de napolitane.
Punem un tocător peste ultima foaie, punem o greutate astfel încât să facă priza foile și dăm deoparte până a doua zi.
A doua zi, îndepărtăm tocătorul și tăiem după bunul plac. Eu am tăiat dreptunghiuri și au ieșit 21 de bucăți. Simplu, rapid, gustos și foarte aspectuos. Spor la treabă și să vă fie de folos!!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.