Prăjitură cu foi fragede și cremă de ciocolată din albușuri și vișine

( 5 out of 5 )
Loading...
Prăjitură cu foi fragede și cremă
  • 2 porțiiPortie
  • -60 feliiServings+
  • 50 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:50 hGata in
Print Recipe

Prăjitură cu foi fragede și cremă de ciocolată din albușuri ȘI visine 

Cine ar refuza o Prăjitură cu foi fragede și cremă de ciocolată din albușuri cu vișine acrișoare?! Nu cred să fie cineva să zică pas la această prăjitură extrem de fragedă și de gustoasă.

Prăjitură cu foi fragede și cremă

Și cum spuneam și în altă rețetă, aluatul este foarte versatil și azi am făcut din el foi de prăjitură fragede care efectiv se topesc în gură. Le-am completat cu o cremă de ciocolată cu unt făcută din albușuri dacă tot îmi rămân o grămadă pe care am îmbunătățit-o cu niște vișine acrișoare tocmai pentru a echilibra gustul.

Prăjitură cu foi fragede și cremă

Modul de preparare este foarte simplu atât pentru aluat cat și pentru cremă și cu siguranță cei care o vor testa vor fi pe deplin mulțumiți de rezultat.

Prăjitură cu foi fragede și cremă

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Prăjitură cu foi fragede și cremă

Cum facem Prăjitură cu foi fragede și cremă de ciocolată din albușuri

Ingrediente pentru foi, pentru două porții de prăjitură sau puteți înjumătăți cantitățile

  • 400 g untură albă
  • 1/2 linguriță sare
  • 6 gălbenușuri
  • Sucul de o jumătate de lămâie
  • 500 g smântână grasă cu 25% grăsime
  • 1 kg de făină albă tip 000

Ingrediente pentru crema de bezea cu cacao și  unt pentru două porții de prăjitură sau puteți înjumătăți cantitățile

  • 400 g albușuri (aproximativ 12 ouă)
  • Un praf de sare
  • 550 g zahăr tos
  • 180 g cacao de bună calitate
  • 500 g unt cu 80% grăsime
  • 1,5 kg vișine (puteți folosi atât proaspete cat și din cele puse la borcan pentru prăjituri)

Mod de preparare pentru cremă:

Punem albușurile cu praful de sare, zahărul, cacaua într-un castron încăpător și termorezistent.

Prăjitură cu foi fragede și cremă
Batem pe aburi până se îngroașă sau dacă aveți un termometru până ajunge la 70-72 de grade Celsius. Nu vă așteptați să se îngroașe foarte tare, nu e nevoie, cand se va răci se va întări.

Am observat ca atunci când temperatura ouălor ajunge la 70-72 de grade doar atunci apa dă pe afară din oală în care fierbe, aici mă refer la aburii care ies și stropesc vremelnic. Practic așa nu mai e nevoie de termometru, încercați să vedeți și voi, la mine e a doua oară când am observat acest aspect.
Prăjitură cu foi fragede și cremă

Încorporăm și untul care musai trebuie să fie la temperatura camerei in crema caldă și amestecăm până acesta este perfect omogenizat în compoziție. Dăm la rece pentru minim 2 ore.

Prăjitură cu foi fragede și cremă

Scurgem bine vișinele prin presare și le rupem în jumătăți. 

Prăjitură cu foi fragede și cremă

Mod de preparare pentru foi:

Cernem făina într-un castron și adăugăm sarea în ea,

Cornulețe tradiționale cu untură și magiun

facem o gaură în ea în care adăugăm restul ingredientelor care musai să fie de la frigider.

Cornulețe tradiționale cu untură și magiun

Frământăm rapid un aluat care trebuie să fie ușor de lucrat cu el. Învelim într-o folie și dăm la rece pentru o oră.

Cornulețe tradiționale cu untură și magiun

După ce stă la frigider împărțim aluatul în două părți egale și îl întindem cat putem de subțire, cam 50/40cm.

Cornulețe tradiționale cu untură și magiun

Ungem cu 50 de g de untură fiecare foaie care trebuie să fie la temperatura camerei și presărăm jumătate din cantitatea de făină. Rulăm și dăm la rece pentru jumătate de oră. Eu le-am tăiat în două ca nu aveau loc în frigider.

Cornulețe tradiționale cu untură și magiun

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm tăvi cu hârtie de copt.

Tăiem fiecare rulou în 3 părți din care vom face 6 foi, din ambele rulouri 12 foi pentru 2 prăjituri. Scoateți câte o bucată de fiecare dată când întindeți, nu le țineți pe masă la căldură ca nu vor mai fi la fel de foietate. 

Prăjitură cu foi fragede și cremă

Pe un plan de lucru presărat cu făină presăm fiecare bucată de aluat cu tăietură în sus și o aplatizăm ușor cu mâna ca să putem întinde mai bine.

Prăjitură cu foi fragede și cremă

Întindem fiecare bucată cu dimensiunea de 25/30 cm iar cu ajutorul unui șervet de bucătărie ștergem excesul de făină. Dacă nu aveți de dexteritatea necesara puteți întinde foile la 23/28 cm ca să vă descurcați mai ușor cu ele.

Prăjitură cu foi fragede și cremă

Punem pe tăvi, înțepăm în multe locuri cu o furculiță și dăm la cuptor pentru aproximativ 9-10 minute sau cât este nevoie să  prindă o culoare aurie-roșcată. Scoatem pe un grătar fără hârtia de copt și le lăsăm să se răcească complet. Facem la fel și cu restul de foi.

Prăjitură cu foi fragede și cremă

Dacă nu doriți să faceți două prăjituri așa cum am făcut eu, atunci din cealaltă jumătate de aluat puteți face Cornulețe tradiționale cu magiun, rețeta aici.sau click pe fotografie.
Cornulețe tradiționale cu untură și magiun

Cum asamblăm cea mai fină și mai fragedă Prăjitură cu foi fragede și cremă de ciocolată din albușuri și vișine

Suprapunem toate foile și cu un cuțit cu dinți foarte bine ascuțit îndreptăm marginile astfel încât să avem niște foi perfect egale.

Prăjitură cu foi fragede și cremă de ciocolată din albușuri și vișine

Batem crema cu ajutorul unui robot până se spumează.

Prăjitură cu foi fragede și cremă

Dacă am ales să facem doar o porție de prăjitură împărțim crema în 6 părți egale iar dacă am respectat integral rețeta în 12 părți egale.

Vișinele le împărțim în 5 părți egale, sau în 10 părți dacă ați respect integral rețeta.

Fiecare prăjitură va avea 6 foi, 6 straturi de cremă și 5 rânduri cu vișine, cele intermediere.

Punem o foaie, un strat de cremă, o parte de vișine până terminăm cu stratul de cremă.

Prăjitură cu foi fragede și cremă

Capetele rămase le sfărmăm cu mâna și presărăm deasupra prăjiturii. O dăm la rece peste noapte după care poate fi tăiată și servită.

Prăjitură cu foi fragede și cremă

Spor la treabă și poftă bună!

Prăjitură cu foi fragede și cremă

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password