Prăjitura Albă ca Zăpada cu portocale este un desert clasic, îndrăgit pentru delicatețea și echilibrul său perfect între aromele dulci și cele citrice. Preparată din foi subțiri și fragede, care se frăgezesc pe măsură ce absorb crema, prăjitura impresionează prin textura sa fină și ușor aerată.
Crema de portocale este vedeta acestei prăjituri, având o consistență catifelată și un gust proaspăt, datorită sucului natural de lămâie. Dulceața subtilă a cremei se împletește armonios cu aciditatea revigorantă, oferind o experiență gustativă echilibrată și plăcută.
Aspectul alb imaculat al foilor, asemănător zăpezii, culoarea ușor aurie a cremei, și delicatețea sa o fac perfectă pentru ocazii speciale sau pentru momentele în care vrei să te răsfeți cu un desert ușor, dar elegant. O prăjitură simplă, dar deosebit de rafinată, care încântă toate generațiile.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
INGREDIENTE
Pentru foi:
Pentru crema de portocale:
Mod de preparare pentru cremă de portocale:
Într-o crăticioară punem laptele cu zahărul și praful de sare la fiert.
Dizolvăm amidonul în sucul de portocale și adăugăm extractul de vanilie și cel de portocale.
Când ajunge laptele în punctul de fierbere oprim focul și turnăm compoziția de amidon în fir subțire amestecând continuu.
Pornim din nou focul la minim și fierbem la foc mediu spre mic amestecând într-una până dă primele clocote.
Încorporăm untul în compoziție și amestecăm până este absorbit integral în cremă.
Punem o folie de prospețime direct pe suprafața crimei și o lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru foi:
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade.
Tapetăm 2 tăvi cu hârtie de copt.
Într-un castron punem ouăle, zahărul, laptele, sarea și uleiul. Amestecăm cu un țel până se dizolvă complet zahărul.
Adăugăm praful de copt peste ingredientele umede. Stingem un praf de copt cu 1 linguriță de suc de portocale.
Încorporăm treptat făina în compoziția de lapte și frământăm până obținem un aluat destul de moale dar fără să se lipească de mâini.
Înfoliem aluatul și îl dăm la frigider pentru jumătate de oră.
Împărțim aluatul în 4 părți egale, dăm forma bilelor.
Întindem fiecare bilă pe un plan de lucru presărat cu puține făină dreptunghiuri de 25/30 cm.
Transferăm pe tăvi tapetate cu hârtie de copt, înțepăm din loc în loc cu furculița și dăm la cuptor pentru 7-8 minute sau până se rumenesc ușor pe margini. Nu coaceți mai mult ca se vor închide la culoare și nu vor mai ieși albe.
Transferăm foile pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet.
Asamblare:
Mixam crema pentru câteva secunde, atât cât să fie ușor manevrabilă. Și o împărțim în 4 părți egale.
Punem o foaie, cremă, nivelăm, iar foaie și tot așa până terminăm foile și crema.
Presărăm cocos deasupra, invelim în folie de prospețime și punem un tocător deasupra astfel încât să facă priza foile cu cremă și să nu rămână goluri între ele.
O dăm la rece până a doua zi după care se poate felia și servi. Spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.