Piept de pui cu legume la cuptor – O rețetă cu carne fragedă și suculentă

( 0 out of 5 )
Loading...
Piept de pui cu legume la cuptor - O rețetă cu carne fragedă și suculentă
  • -4 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 59 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Piept de pui cu legume la cuptor

Piept de pui cu legume la cuptor este un preparat simplu, sănătos și plin de arome, perfect pentru un prânz echilibrat sau o cină reconfortantă. Fraged și suculent, pieptul de pui este gătit alături de o selecție de legume aromate – păstârnac, morcovi și cartofi – care își eliberează dulceața naturală în timpul coacerii, creând o armonie de gusturi și texturi.

Piept de pui cu legume la cuptor - O rețetă cu carne fragedă și suculentă

Carnea este condimentată cu mirodenii simple, precum sare, piper,  dar puteți adăuga usturoi și ierburi aromatice, apoi așezată peste legumele tăiate în bucăți potrivite. Păstârnacul adaugă o notă ușor dulceagă și parfumată, morcovii intensifică aroma, iar cartofii devin moi și ușor crocanți pe margini, absorbind sucurile delicioase din tavă.

Piept de pui cu legume la cuptor - O rețetă cu carne fragedă și suculentă

Preparatul este copt până când carnea devine aurie și fragedă, iar legumele se caramelizează ușor, oferind un gust bogat și echilibrat. Se servește alături de o salată verde proaspătă, asezonată simplu cu suc de lămâie, pentru un contrast revigorant și o notă de prospețime.

Piept de pui cu legume la cuptor - O rețetă cu carne fragedă și suculentă

O masă completă, nutritivă și plină de savoare, ideală pentru zilele în care îți dorești ceva delicios, dar ușor de preparat!

Piept de pui cu legume la cuptor - O rețetă cu carne fragedă și suculentă

Cum facem Piept de pui cu legume la cuptor

Ingrediente:

  • 700 g piept de pui
  • 70 g amidon de porumb
  • 500 g morcovi
  • 500 g păstârnac
  • 500 g cartofi
  • 150 ml de ulei vegetal
  • Sare și piper după gust
  • 150 g salată verde
  • 50 ml
  • Ulei de măsline
  • 1-2 lămâi

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 190 de grade Celsius.

Curățăm legumele și le spălăm. Apoi le tăiem felii mai groase, atât morcovii, păstârnacul dar și cartofii.

Punem legumele într-un castron alături de jumătate din ulei, sare și le amestecăm bine.

Piept de pui cu legume la cuptor - O rețetă cu carne fragedă și suculentă

Punem în tavă și dăm la cuptor pentru 40-45 de minute sau cat este nevoie să se rumenească frumos.

Piept de pui cu legume la cuptor - O rețetă cu carne fragedă și suculentă

Mod de preparare pentru pieptul de pui:

Tăiem felii mai groase pieptul de pui și îl condimentăm cu sare și piper.

Piept de pui cu legume la cuptor - O rețetă cu carne fragedă și suculentă

Încingem bine o tigaie încăpătoare în care punem cealaltă jumătate de cantitate de ulei.

Dăm pieptul de pui prin amidon și prăjim în tigaie la foc mare câte 1 minute pe fiecare parte astfel încât să prindă o culoare aurie.

Piept de pui cu legume la cuptor - O rețetă cu carne fragedă și suculentă

După ce am prăjit toate feliile de carne,

Piept de pui cu legume la cuptor - O rețetă cu carne fragedă și suculentă

Punem în tavă alături de legume și mai continuăm să gătim încă 4-5 minute.

Piept de pui cu legume la cuptor - O rețetă cu carne fragedă și suculentă

Servim alături de salată verde cu puțin ulei de măsline și lămâie.

Piept de pui cu legume la cuptor - O rețetă cu carne fragedă și suculentă

Spor la treabă și să vă fie de folos!

Pentru multe alte rețete cu carne dar și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

E6A1C69A-241F-4380-BDED-59BB4F6938A2.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password