Prăjitura Delice cu brânză și jeleu de căpșuni, rafinată este o combinație perfect echilibrată de texturi și arome. Blatul fraged cu unt, fin și sfărâmicios, se topește în gură, oferind o bază delicată pentru stratul generos de cremă de brânză.
Este fină, ușor aerată și cremoasă, având un gust bogat și catifelat. Deasupra, un strat translucid de jeleu din fructe de pădure adaugă o notă dulce-acrișoară, intensă și parfumată, contrastând plăcut cu dulceața blândă a brânzei.
Fiecare îmbucătură oferă un joc de texturi – frăgezimea blatului, finețea cremei și prospețimea jeleului transformând această prăjitură într-un desert sofisticat și irezistibil.
Împreună, aceste straturi creează o simfonie de arome și texturi, de la crocantul delicat al blatului, la cremozitatea mătăsoasă a brânzei și prospețimea jeleului fructat. Fiecare îmbucătură este o combinație perfect echilibrată de dulce, acrișor și catifelat, transformând această prăjitură într-un desert sofisticat, elegant și irezistibil.
Ingrediente pentru aluatul fraged:
Ingrediente pentru cremă de brânză:
Ingrediente pentru jeleul de fructe de pădure:
Mod de preparare pentru aluat:
Punem făina, praful de copt, zahărul pudră, sarea și amestecăm.
Adăugăm untul rece tăiat cuburi și frământăm până obținem consistență nisipului umed.
Încorporăm gălbenușurile și apa și frământăm rapid un aluat omogen. Nu insistați prea mult că se va dezvolta glutenul și nu va mai ieși la fel de fraged.
Punem în folie de prospețime și dăm la rece pentru jumătate de oră.
Mod de preparare pentru crema de brânză:
Punem toate ingredientele într-un castron și le amestecăm bine cu spatulă. Dăm deoparte.
Asamblare:
Tapetăm fundul unei tăvi de cuptor de 25/30 cm cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 160 de grade.
Întindem aluatul pe un plan de lucru presărat cu făină cu dimensiunea de 25/30 cm. Îl transferăm în tavă.
Turnăm compoziția de brânză și o nivelăm. Dăm la cuptor pentru 45 de minute. Scoatem din cuptor și transferăm pe un grătar să se tempereze.
Mod de preparare pentru jeleu:
Hidratam gelatina în apă rece pentru 10 minute.
Punem fructele cu zahărul și cu sucul de lămâie pe foc mic. Eu am pus mai întâi căpșunile curățate și tăiate în jumătăți. Apoi am adăugat și zmeura. Când începe să clocotească oprim focul.
Mixam cu ajutorul unui blender până obținem un piure.
Adăugăm gelatina hidratată în piureul fierbinte și amestecăm. Lăsăm să se tempereze ușor.
Turnăm jeleul cald prăjitură caldă și lăsăm să ajungă la temperatura camerei după care punem la frigider peste noapte.
A doua zi tăiem și servim, simplu, gustos și ușor de preparat!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.