Ardei copți cu usturoi la borcan rețetă de la tanti Maria Iohanesfield

( 0 out of 5 )
Loading...
Ardei copți cu usturoi la borcan rețetă de la tanti Maria Iohanesfield
  • -7 borcane de 720 mlServings+
  • 1:10 hTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 1:30 hGata in
Print Recipe

Ardei copți cu usturoi la borcan rețetă de la tanti  Maria Iohanesfield

Ardei copți cu usturoi la borcan este o rețetă de la Tanti Maria din Iohanesfield.

Ardei copți cu usturoi la borcan rețetă de la tanti  Maria Iohanesfield

Puține delicii se compară cu aroma ardeilor copți, dulci și ușor afumați, combinați cu usturoi proaspăt. Rețeta Tanticăi Maria din satul Iohanesfield păstrează tradiția așa cum se făcea odinioară: ardeii sunt copți pe plită, curățați cu grijă, apoi așezați în borcan cu usturoi și puțin ulei, sare și oțet pentru a-și păstra gustul intens și parfumat până în iarnă.

Ardei copți cu usturoi la borcan rețetă de la tanti  Maria Iohanesfield

Această conservă este perfectă pentru garnituri lângă fripturi sau mâncăruri la grătar, salate simple, cu puțină sare și oțet, sau chiar ca aperitiv rapid, alături de pâine de casă.

Ardei copți cu usturoi la borcan rețetă de la tanti  Maria Iohanesfield

Fiecare borcan aduce cu el gustul autentic de casă și meșteșugul simplu, dar plin de suflet, al gospodinelor din Banat. Ardeii copți cu usturoi de la Tanti Maria nu sunt doar o conservă, sunt o bucată din tradiția și dragostea pentru mâncarea adevărată.

Ardei copți cu usturoi la borcan rețetă de la tanti  Maria Iohanesfield

Cum preparăm Ardei copți cu usturoi la borcan rețetă de la tanti  Maria Iohanesfield

Ingrediente:

  • 4 kg de capia gata copți
  • 200 ml oțel 9 grade
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 8-10 căței de usturoi
  • Sare după gust
  • Piper boabe sau măcinat după gust

Mod de preparare:

Coacem și ardeii capia, îi curățăm de coajă și de casa semințelor. Păstrăm absolut tot sucul lăsat de ardei.

Ardei copți cu usturoi la borcan rețetă de la tanti  Maria Iohanesfield

Rupem fâșii ardeii copți.

Ardei copți cu usturoi la borcan rețetă de la tanti  Maria Iohanesfield

Curățăm usturoiul și îl trecem prin presa de usturoi.

Într-un vas potrivit punem toate ingredientele ingredientele inclusiv sucul de la ardei cu excepția ardeilor copți și le amestecăm bine până sarea este complet topită. 

Ardei copți cu usturoi la borcan rețetă de la tanti  Maria Iohanesfield

Adăugăm ardeii rupți fâșii peste marinada și lăsăm așa vreo 2 ceasuri și amestecăm din nou verificând dacă mai este nevoie de sare.

Ardei copți cu usturoi la borcan rețetă de la tanti  Maria Iohanesfield

Sterilizam borcanele în cuptor la 200 de grade pentru 10 minute.

Punem compoziția în borcane cu tot cu lichid distribuind-o în mod cât se poate de uniform. Strângem bine capacele.

Ardei copți cu usturoi la borcan rețetă de la tanti  Maria Iohanesfield

Într-o oală încăpătoare de minim înălțimea borcanelor punem un prosop pe fundul acestuia, așezăm borcanele și punem apă atât cât să ajungă la gâtul borcanelor, acoperim cu un prosop și fierbem pe ceas 20 de minute din momentul în care au început să clocotească.

Ardei copți cu usturoi la borcan rețetă de la tanti  Maria Iohanesfield

Scoatem borcanele afară, le ștergem cu un prosop și le lăsăm să se răcească de la sine învelite în prosoape.

Ardei copți cu usturoi la borcan rețetă de la tanti  Maria Iohanesfield

Simplu, rapid dar gustos și sănătos.

Ardei copți cu usturoi la borcan rețetă de la tanti  Maria Iohanesfield

Pentru multe alte rețete de dulcețuri dar și conserve pentru iarnă, găsiți în secțiunea conserve și murături sau click pe fotografie.

E308F0EB-D111-4E37-AB85-6D2D7D209BC5-1024x768.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password