Prăjitură deșteaptă cu mac și lămâie este un desert fin și surprinzător, care îmbină delicatețea lămâii cu textura crocantă a semințelor de mac.
La copt, aluatul simplu și parfumat se separă singur în straturi, dând naștere unei prăjituri „deșteapte”, cu interior cremos și ușor umed, acoperit de un strat aerat și pufos.
Gustul intens de lămâie aduce o prospețime aparte, iar macul oferă o notă crocantă și elegantă, transformând această prăjitură într-un desert spectaculos prin simplitate și rafinament. Ideală pentru zilele în care vrei ceva dulce, ușor și diferit, se potrivește de minune alături de o cafea sau un ceai aromat.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Separăm ouăle.
Tapetăm o tavă de 25/35 cu o înălțime de 5-6 cm cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.
Mixăm gălbenușurile cu zahărul pudră, coaja de lămâie și extractul de lămâie.
Adăugăm macul, făina, untul, jumătate din cantitatea de lapte și omogenizăm.
Adăugăm și restul de lapte și omogenizăm.
Batem albușurile cu un praf de sare și apoi adăugăm treptat zahărul tos și continuam să batem până bezeaua devine fermă și lucioasă.
Încorporăm treptat bezeaua în amestecul de mac și amestecăm ușor până este încorporat perfect.
Turnăm în tavă și dăm la cuptor pentru 50 de minute la 170 de grade.
Scoatem afară și lăsăm să se tempereze în în tava în care s-a copt pentru 15 minute apoi transferăm pe un grătar și lăsăm să se răcească complet. După răcirea completă, tăiem și servim cu plăcere. Spor la treabă și poftă bună 🙂
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.