Castraveți murati la soare, fără pâine, reteta bunicii mele

( 5 out of 5 )
Loading...
  • Un borcan de 4 lPortie
  • -4 kgServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 0 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Nu am mai făcut de mult castraveți la soare, odată ca nu prea am avut timp, iar in al doilea rând pentru ca m-am mutat la bloc. Și mereu am zis ca la bloc e greu sau nu se fac ori mai știu eu ce, de fapt nu am pus castraveți murati la soare, reteta bunicii mele din comoditate și pentru ca primeam de acasa de la ai mei.

Ei anul asta am avut un eveniment pentru care era musai sa am castraveți murati la soare și bineînțeles ca m-am apucat de treaba. E atât de simplu sa murezi acești castraveți încât nico nu mi-am dat seama cum am pus mai bine de 20 de kilograme.
Castraveții trebuie sa fie tari și teposi, cu codița verde și ferma, asta înseamnă ca ei sunt proaspeți.

Ingredients

Step by step method

  • Spălam castraveții, ii curățăm de flori și de codite. Le taiem capetele și ii crestăm cam de un centimetru

  • Intr-un borcan bine spălat punem jumătate din tijele de mărar, jumătate din tijele de țelina, crenguțele de cimbru și usturoiul.

  • Aranjam castravetii in picioare și ii indesam cat se poate de bine, venim cu al doilea rând, punem și ardeii iuți, iar deasupra punem restul de mărar și țelina. Punem apa peste castraveți in borcan și scurgem ca sa vedem ce cantitate de apa a intrat peste castraveți. O măsuram și pentru fiecare litru de apa punem o lingura și jumătate de sare. Amestecam bine sa se dizolve sarea și turnăm înapoi.

  • Lăsam 3-5 zile la soare sau la un loc cald, dacă avem nenorocul cum am avut eu sa prind câteva zile fără strop de soare. Din a treia zi verificăm sa vedem cum sunt.

  • Simplu ca buna ziua, nu-i așa? Spor la treaba și pofta buna!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password