Nu am mai făcut de mult castraveți la soare, odată ca nu prea am avut timp, iar in al doilea rând pentru ca m-am mutat la bloc. Și mereu am zis ca la bloc e greu sau nu se fac ori mai știu eu ce, de fapt nu am pus castraveți murati la soare, reteta bunicii mele din comoditate și pentru ca primeam de acasa de la ai mei.
Ei anul asta am avut un eveniment pentru care era musai sa am castraveți murati la soare și bineînțeles ca m-am apucat de treaba. E atât de simplu sa murezi acești castraveți încât nico nu mi-am dat seama cum am pus mai bine de 20 de kilograme.
Castraveții trebuie sa fie tari și teposi, cu codița verde și ferma, asta înseamnă ca ei sunt proaspeți.
Aranjam castravetii in picioare și ii indesam cat se poate de bine, venim cu al doilea rând, punem și ardeii iuți, iar deasupra punem restul de mărar și țelina. Punem apa peste castraveți in borcan și scurgem ca sa vedem ce cantitate de apa a intrat peste castraveți. O măsuram și pentru fiecare litru de apa punem o lingura și jumătate de sare. Amestecam bine sa se dizolve sarea și turnăm înapoi.
Simplu ca buna ziua, nu-i așa? Spor la treaba și pofta buna!