Descoperind bucătăria diversă a culturii turcești, veți găsi rețete autentice și veți afla istoria și tradițiile Turciei dar și alimentele sale.
O mare parte a călătoriei și a experienței unei noi culturi explorează bucătăria locală. În cazul Turciei, nu veți greși cu nimic atunci când vine vorba de alimente, fiind cate ceva pentru fiecare gust. De la Baclavaua dulce și iaurt bogat, la murături uimitoare dar și cafeaua turcească, făcută pe nisip in niște ibrice mici de câte o porție.
Câteva produse pentru care ar merita să vizitați frumoasa țară care se întinde pe două continente Asia și Europa, Turcia oferă o multitudine de preparate culinare cum ar fi vestita Salată de vinete cu lămâie și usturoisau Baba Ghanoush, reteta turcească renumită, ori Baba Ghanoush cu ardei copți și roșii, Kebabul, pită turcească coaptă in tigaie, pe care eu am modificat-o puțin și am făcut pită turcească din făină integrală coaptă in tigaie cu usturoi și pătrunjel, baclavaua, etc.
De data aceasta am făcut Salată de vinete cu lămâie și tahini sau Baba Ghanoush, rețetă turcească renumită pe care am servit-o alături de o pită turcească din făină integrală, coaptă in tigaie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru început vom pune vinetele la copt, după care le curățăm, le lăsăm să se scurgă și le tocăm mărunt.
Le asezonăm cu sare și piper după care adăugăm restul de ingredinete și omogenizăm.
Eu am făcut și varianta fără ceapă și pătrunjel, pentru că nepotul meu Alex nu se prea împacă cu ele și merge de minune și așa.
Hmmm, ce bună este, aș putea spune că îmi place mai mult decât cea cu maioneză.
Dar nu vă mai țin de vorbă, vă las să vă apucați de copt, așadar spor la treaba și poftă bună!