Îmi aduc aminte cum in copilărie, alături de bunici mergeam după tot felul de bunătăți prin pădurile din zona Banatului, cum ar fii fragi, mure, afine, zmeura, dar și după ciuperci.
Gălbiorii erau destul de greu de găsit in comparație cu alte ciuperci cum ar fi ghebele sau bureții iuți, cum le spuneam noi și pe care ii făceam pe plita încinsă cu brânza de oaie in pălăria ciupercii și erau atât de buni…..mmmmm
Gălbiorii erau păstrați pentru specialități cum ar fi gălbiori cu smântâna, usturoi și mămăliguța, pilaf de orez sau tocănițe.
Gălbiorii sau bureții galbeni pe care ii găsim cu precădere in zona Basarabiei și a Bucovinei de Nordin pădurile de foioase, deseori pe mușchii de pe lângă rădăcinile copacilor, dar și printre afini, sau printre tufișurile de mure și zmeura de prin mai pana pe finalul lui Octombrie.