Gălbiori cu smântână, usturoi și mămăliguță

( 4 out of 5 )
Loading...
  • -2 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Îmi aduc aminte cum in copilărie, alături de bunici mergeam după tot felul de bunătăți prin pădurile din zona Banatului, cum ar fii fragi, mure, afine, zmeura, dar și după ciuperci.
Gălbiorii erau destul de greu de găsit in comparație cu alte ciuperci cum ar fi ghebele sau bureții iuți, cum le spuneam noi și pe care ii făceam pe plita încinsă cu brânza de oaie in pălăria ciupercii și erau atât de buni…..mmmmm
Gălbiorii erau păstrați pentru specialități cum ar fi gălbiori cu smântâna, usturoi și mămăliguța, pilaf de orez sau tocănițe.
Gălbiorii sau bureții galbeni pe care ii găsim cu precădere in zona Basarabiei și a Bucovinei de Nordin pădurile de foioase, deseori pe mușchii de pe lângă rădăcinile copacilor, dar și printre afini, sau printre tufișurile de mure și zmeura de prin mai pana pe finalul lui Octombrie.

Ingredients

  • Pentru gălbiori
  • Pentru mămăligă

Step by step method

  • Spălăm bine gălbiorii cu apa rece, in mai multe ape, pentru ca să eliminăm și ultimul fir de nisip. Ii lăsam la scurs. Intr-o tigaie tragem gălbiorii cu puțin ulei de măsline la foc mare pentru aproximativ 8-01 minute.

  • Separat călim ceapa și usturoiul tocate mărunt, adăugăm vinul, smântâna și muștarul și lăsam sa fiarbă aproximativ 10 minute la foc domol să se formeze sosul. Adăugăm bureții galbeni și mai fierbem 2-3 minute, punem și pătrunjelul și gata. :)

  • Punem apa de mămăliga la fiert cu sare și când fierbe apa, reducem focul la minim, turnam faina de mălai in fir subțire, pentru a nu face cocoloașe. Fierbem la foc mic pentru 15-20 de minute

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password