Cremă de patiserie, făcută în casă, crème patissière / crema pasticcera / pastry cream, sub diferite denumiri, aceeași cremă de vanilie
parte esențială a produselor de patiserie, deci fara dar și poate toți ar trebui să cu oastea și să deținem aceasta rețetă. Crema de patiserie este, în esență, o cremă delicioasă, bogată și cremoasă, îngroșată cu amidon și gălbenușuri de ouă. Este o importantă bază pentru multe deserturi – cum ar fi crema sau budincă de ciocolată, eclair , profiterol, tartă, mille feuille, cremă bavarois și o umplutură excelentă pentru torturile de fructe, produse de patiserie și prăjituri.
Punem 500 ml lapte la fiert cu extractul de vanilie, sarea și zahărul. Până ce fierbe laptele amestecăm gălbenușurile cu amidonul și restul de lapte. Când laptele a început să fiarbă turnăm peste compoziția de gălbenușe și amestecăm energic, turnăm toată compoziția înapoi în oală și fierbem la foc mic până se îngroașe, amestecând continuu.