Azi facem o delicioasă Ciocolată de casă cu cocos, prăjitură cu ciocolată Bounty.
Sunt mai bine de 30 de ani de când fac aceasta ciocolată și nu am găsit o reteta mai buna ca aceasta. E moale, frageda, ciocolatoasă de efectiv se topește in gura.
E o veche reteta, găsită in caietul mamei mele, care de fapt nu e al ei ci al unei mătuși de-a tatălui meu din zona Făgetului. Eu nu am apucat sa o cunosc personal, însă din poveștile familiei era o gospodina desăvârșita! Recunoscută și apreciata in sat, Cornelia era bucătăreasa de la căminul cultural din sat și nu exista eveniment la care sa nu participe.
De-a lungul anilor am tot făcut-o și refacut-o atât simpla, cât și in combinație cu nuci, cu stafide, alune de pădure, cu te miri ce. E delicioasa sub orice forma.
Astăzi mi-a fost pofta de ciocolata și cum se face in numai 15 minute, fără coacere și alte cele, m-am apucat de treaba! Și bineînțeles cu putine îmbunătățiri, azi am făcut ciocolată de casă cu cocos, prăjitură cu ciocolată Bounty. Reteta ciocolata de casa cu migdale migdale și merișoare o găsești aici, singurul lucru este sa scoți merișoarele si migdalele afara din rețetă.
Am făcut și o poza la reteta, dar nu știu cât se mai înțelege…. Patina timpului și-a spus cuvântul 🙂
Alte rețete de ciocolată de casă:
Ciocolată de casă cu migdale și merisoare
Ciocolată de casă cu merisoare și glazură de migdale coapte
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru ciocolată:
Ingrediente pentru stratul de cocos:
Ingrediente pentru glazură:
Mod de preparare pentru ciocolată:
Tapetăm o tavă cu dimensiunea de 32/45 cu folie de prospețime.
Facem ciocolata de casă astfel: Punem zaharul cu apa și sarea la fiert, pana când luam o picătura între degete și ne lasă niște firisoare între ele. Luam jos de pe foc. Adăugăm untul și lăsam sa se tempereze puțin. Intr-un castron punem cacaua, laptele praf cernute printr-o sita și amestecăm bine, adăugăm și siropul de zahar. Amestecam bine cu mâna. După care o turnăm intr-o tava tapetată cu folie alimentară. O lăsăm să se răcească.
Mod de preparare pentru stratul de cocos:
Punem laptele condensat la înfierbântat și înainte de a fierbe o luăm jos. Adăugăm zahărul, zahărul vanilat și fulgii de cocos după care ii turnăm peste stratul de ciocolată de casă uniformizând și apăsând bine astfel încât să fie cât mai compact.
Mod de preparare pentru glazura:
Punem smântâna la încălzit, adăugăm ciocolata, omegonizăm și turnăm deasupra cocosului. Lăsăm la rece pana a doua zi, după care putem tăia. Simplu, gustos și ușor de făcut. Acum vă las să munciți, nu înainte de a va ura spor la treabă și poftă bună!
Eu am folosit o tava de 32/45