Cheesecake-ul este un desert format din minimum 2 straturi, cel mai important ca și consistență fiind cel de brânză, care poate conține diferite tipuri de brânză, ouă, vanilie. Cealaltă parte fiind baza care de obicei este făcută din biscuiți Graham cu unt sau dintr-un blat de ouă, etc. Astăzi va propun un Cheesecake cu ricotta și topping de căpșuni, fără coacere.
Pe parcurs veți regăsi ingredientele și modul de preparare și nu trebuie sa fii vreun cofetar renumit ca să poți face acest cheesecake.
Prima dată ne ocupăm de blatul de biscuiți. Topim untul, măcinăm biscuiți intr-un robot de bucătărie și ii amestecăm cu untul topit. Îi aranjam pe fundul unei tăvi cu margine detașabilă de 28 de cm. Îi nivelăm și tasăm cu dosul unei linguri cât mai uniform apoi dam tava la frigider pentru jumătate de oră.
Până stau biscuiți la frigider punem gelatina la înmuiat în 60 ml de apă rece pentru hidratare pentru 10-12 minute.Punem ricotta într-un castron cu smântâna, gelatina hidratată și zahărul vanilat, le omogenizăm după care le vom încorpora in frișca bătută cu zahărul pudră cu grija și mișcări de sus în jos. Turnăm peste blatul de biscuiți și dăm la frigider pentru 2-3 ore până se întărește.
Ultimul lucru de care ne vom ocupa este toppingul: Punem gelatina la hidratat in 60 de ml de apă rece pentru 10-12 minute după care o adăugăm in dulceață (dacă dulceața este mai moale putem hidrata gelatina în siropul de la dulceață). Punem dulceața la foc mic să se încălzească și ca fructele să preia și ele din gelatină, după care o lăsăm la temperat. Turnăm dulceața peste brânză și lăsăm la rece până se întărește.