Rață întreagă umplută cu mere și legume la cuptor
Rață întreagă la cuptor umplută cu mere și legume la cuptor, o rețetă în care carnea ramane fragedă și suculentă, cu pielea rumenă și cricantă, este una din cele mai bune fripturi făcute vreodată. Merele, usturoiul și ceapa dau aromă extraordinara cărnii iar legumele coapte în untura rămasă nu fac decât să completeze tabloul mesei perfecte.
Alte rețete cu rață:
Pulpe de rață, varză Bavareză cu prune uscate și găluște, rețetă pe care o găsești aici.
Piept de rață cu linte verde și nectarine caramelizate, rețetă pe care o găsești aici.
Ingrediente pentru rață întreagă umplută cu mere și legume la cuptor:
1 rață întreagă (1,5-2kg)
2 cepe mici
4-5 căței de usturoi
2-3 mere
1 kg morcovi
0,5 kg păstârnac
1 kg cartofi
Sare și piper după gust
Mod de preparare rață umplută cu mere și legume la cuptor:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Curățăm rață de eventualele pene, o fasonăm, adică o curățăm de excesul de piele și târtiță, o ștergem bine cu un șervet de Bucătărie.
Punem sare și piper în interiorul raței, o umplem cu ceapa curățată și tăiată sferturi, usturoi și merele tăiate felii. Legăm picioarele sau le băgăm în pielea de la piept, după cum am făcut eu și se vede și în poza atașată. Condimentăm cu sare și piper.
O punem pe un grătar într-o tavă, (eu am pus pe tavă hârtie de copt pentru a spăla tava mai ușor)
O acoperim cu hârtie de copt pentru 1 și 15 de minute.
Luăm hârtia jos, ridicăm temperatura la 200 de grade și o mai lăsăm încă 45 de minute sau până ce temperatura interioară ajunge la 80 de grade în cel mai adânc punct, asta verificând cu ajutorul unui termometru. Dacă se rumenește prea tare, o acoperim din nou cu hârtie de copt. O luăm de pe grătar și o transferăm într-o altă tavă. Strecurăm grăsimea și o păstrăm.
În grăsimea rămasă punem legumele curățate, spălate și tăiate după plac pentru 35 de minute la 180 de grade.
După care le punem alături de rață și mai coacem încă 15-20 de minute împreună la 180 de grade.
Spor la treabă și poftă bună!