Piept de rață cu linte verde și nectarine caramelizate

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -2 pServings+
  • 20 mPrep Time
  • 30 mCook Time
  • 50 mReady In
Print Recipe

E vară și ar cam trebui să profitam din plin de sezonul legumelor și al fructelor, așa ca m-am gândit sa fac un piept de rață cu linte verde și nectarine caramelizate.
Un preparat ușor, gustos, o combinație sănătoasă și de ce nu sățios.
Întotdeauna mi-a plăcut sa explorez, sa fac combinații de gusturi și arome, însă astăzi parca m-am întrecut pe mine. Aveam in frigider 2 bucăți de piept de rață și exact 2 nectarine, afara cald și numai chef sa ies din casa sa fac cumpărături nu aveam. Atunci am zis ca e momentul sa ii dau raței necatrinele și bine am făcut. Lintea a venit pe parcurs, ca parca eram cam satul de garniturile clasice. Și uite-așa s-a înfiripat dragostea între pieptul de rață cu linte verde și nectarine caramelizate.

Alte rețete cu rață:

Rață întreagă la cuptor, umplută cu mere și rădăcinoase coapte, rețetă pe care o găsești aici:

Pulpe de rață confit, varză bavareză cu prune uscate și găluște, rețetă pe care o găsești aici:

 

Ingredients

  • Pentru rață
  • Pentru linte
  • Pentru nectarinele caramelizate

Step by step method

  • Prima data ne ocupam de linte: vom curăța legumele și le vom tăia cubulețe mici, le punem la călit in uleiul de măsline pentru 3-4 minute. Adăugăm lintea spălată, apa, sare, piper și lăsam sa fiarbă la foc mic spre mediu pentru aproximativ 15-20 de minute. Verificăm in acest timp dacă este fiarta și dacă mai necesita apa.

  • Al doilea lucru cu care continuam sunt necatrinele caramelizate. Punem zaharul intr-o tigaie sa se caramelizeze, iar când a căpătat o culoare auriu-brună, adăugăm untul, amestecam bine, punem și nectarinele tăiate felii și le lăsam 2-3 minute sa se învăluie in zaharul caramelizat cu untul. Adăugăm vinul și lăsam la foc moale se se reducă, pana ajunge la consistenta unui sos.

  • Ultimul lucru pe care îl vom face e pieptul de rață care in prealabil a fost șters cu un șervet de Bucătărie, crestat in diagonale. Îl punem intr-o tigaie călduță cu pielea in jos și îl lăsam la foc mediu până se topește și se caramelizeaza grăsimea, (3-4 minute) apoi îl întoarcem pe partea cealaltă pentru încă 3-4 minute, după care îl dam la cuptor pentru 8 minute. Îl scoatem de la cuptor și îl acoperim cu o folie de aluminiu pentru 6-7 minute atât cât sa păstreze temperatura și sa se odihneasca. acest timp poate varia in funcție de cantitatea de piept avuta. Eu am avut 2 bucăți de 250 de grame fiecare. Grăsimea rămasă o adăugăm la linte.

  • Montam pe farfurii linte, bucăți de nectarine, câte un piept tăiat in 2 sau in mai multe felii și sosul de la nectarine. Spor la treaba și pofta buna!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide