Pate de ton cu capere și măsline
Pentru zilele în care timpul ne este limitat sau suntem foarte obosiți și nu avem prea multă tragere către bucătărie, un pate de ton cu măsline și capere este binevenit! Poate conservat ca o gustare înainte de a servi un preparat cald sau ca parte dintr-un bufet.
Se face in numai 15 minute și este atât de bun încât și cei mai mofturoși meseni se vor bucura de savoarea tonului servit sub o altă formă.
Alături de celelalte elemente clasice, o banală conservă de ton se va transforma într-o cremă fină, delicată și ușor tartinabilă, reușind să fie chiar și pe placul celor care nu prea sunt prieteni cu peștele. Îl puteți servi alături de o pâine turcească din făina integrală, pe felii de pâine prăjită, biscuiți crocanți, etc.
Deasemeni puteți încerca și pate de pastrav afumat cu lamaie, o gustare usoară si rapidă
Cum se face pate-ul de ton cu capere și măsline?!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Vom pune într-un castron încăpător tonul scurs bine, adăugăm smântâna, untul și le omogenizăm cu ajutorul unui blender până obținem o pastă cremoasă.
Tocăm grosier ouăle, pătrunjelul, caperele și măslinele.
Punem ingredientele tocate grosier peste compoziția de ton, alături de coaja și zeama de lămâie, câteva bucățele de ton, piper și cu ajutorul unei spatule de bucătărie le încorporăm. Dacă este nevoie mai adăugăm sare.
Într-o tavă de chec tapetată cu folie alimentară turnăm compoziția și o nivelăm. Înfoliem și o dăm la frigider până a doua zi. Dimensiunea tavii nu contează prea mult, eu am folosit uman de 24/10 cm.
Desfacem ușor folia și răsturnăm pe un platou. Ornăm cu măsline, capere și frunze de pătrunjel.
Simplu, gustos și sănătos, așadar nu vă mai țin din treabă și vă urez spor la treabă și poftă bună!